Hjelp sårbare barn til en ny start i livet!

Hvert år er det rundt 200 barn i Oslo som ikke lenger kan bo hjemme hos sine foreldre. SpareBank 1 Østlandet deltar nå i en bedriftskampanje for å rekruttere flere fosterhjem.

Det kan være mange årsaker til at barn ikke lenger bo hjemme. Eksempler på dette er rusproblematikk, psykiske lidelser, vold eller andre store utfordringer knyttet til det å være foreldre. Nå ønsker SpareBank 1 Østlandet å bidra til at sårbare barn kan få en ny start i livet.

Fosterhjemstjenesten i Oslo har i høst satt i gang en bedriftskampanje for å rekruttere flere fosterhjem. Kampanjestart var 6. november, og Edvard Munch videregående skole var den første bedriften. Deretter fulgte VIF (Vålerenga Fotballklubb), før SpareBank 1 Østlandet nå i desember overtok stafettpinnen.

Materiellet er laget av elever

Kampanjematerialet er laget av elever ved Edvard Munch videregående skole i samarbeid med Fosterhjemstjenesten i Oslo. Elevene tar faget foto og grafikk II på linjen kunst, design og arkitektur.

– Dette er et flott eksempel på hvordan unge hjelper barn og unge, sier initiativtager i banken, Hilde Ballangrud. – Og vi skal bidra så godt vi kan. I kampanjeperioden vil budskapet vises på skjermer, flyers, plakater og rollups i våre lokaler i Oslo. I tillegg vil rådgiverne gå med buttons.

– Håpet vårt er at vi kan bidra til at flere tenker på om det å være fosterhjem er aktuelt. Mange kan ha lyst til å bli fosterhjem, men har ikke mulighet, men kan kanskje stille opp som ressursperson/familie for noen som skal i fosterhjem.

Stabæk fotball spilte med «BLI FOSTERHJEM» på drakta

For å forsterke vår støtte til Fosterhjem-kampanjen, spilte Stabæk, i Eliteserien mot Tromsø i Tromsø, med budskapet «BLI FOSTERHJEM» på brystet, i stedet for bankens logo.

Se film: Vi besøker en fosterhjemfamilie

Kan du tenke deg å få mer informasjon om det å være fosterhjem, eller kjenner du noen du tror kan bli et godt fosterhjem?

Få mer info eller ta kontakt med Fosterhjemstjenesten i Oslo her;

Nettside:www.fosterhjem.no/oslo

Facebook: Fosterhjemstjenesten i Oslo

Instagram: Fosterhjemstjenesten i Oslo

Telefon: 23 42 80 09


Bildet:Stafettpinnen ble levert fra VIF Fotball til SpareBank 1 Østlandet fredag.  På bildet gir Julie Dale Braathen (VIF Fotball, foran til venstre) stafetten videre til Hilde Ballangrud (SpareBank 1 Østlandet). Representanter fra VIF Fotball, Fosterhjemtjenesten i Oslo og SpareBank 1 Østlandet sørget for at alt gikk riktig for seg.