6 forsikringstips før ferien

Feriehøytiden er like rundt hjørnet og et sykehusbesøk i utlandet blir fort dyrt om du er blant de 200.000 nordmenn som ikke har reiseforsikring.

– En reise kan fort bli dyr uten forsikring. Et uskyldig ankelbrudd kan fort koste deg 100.000 kroner og et helt ordinært legebesøk i utlandet ligger i snitt på 5000 kroner, sier skadeforebygger Therese Nielsen.

En undersøkelse gjennomført av Respons analyse viser at 200.000 voksne nordmenn ikke har reiseforsikring, og nærmere 50.000 under 24 år mangler reiseforsikring.

– Har du passert 20 år er du ikke lenger dekket av foreldrenes forsikring, selv om du bor hjemme, sier Nielsen har seks forsikringstips til de som skal ut å reise i ferien

  • Reis aldri utenlands uten reiseforsikring. Du må ikke droppe reiseforsikringen for å spare noen kroner på reiseutgiftene. Blir du syk eller skadet på utenlandsferie, kan det få store økonomiske konsekvenser. Selv et uskyldig ankelbrudd kan fort koste deg 100 000 kroner. Og snittet for et vanlig legebesøk er nå oppe i 5000 kroner.
  • Ikke stol blindt på reiseforsikringen på kredittkortet. Mange kredittkortselskap gir deg gratis reiseforsikring hvis halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. Men her gjelder det å holde tunga rett i munnen, særlig hvis flybilletter, hotellopphold og øvrige reiseutgifter betales hver for seg eller underveis på turen.
  • Ikke kjøp unødvendig avbestillingsforsikring. Når du bestiller reisen, får du ofte tilbud om avbestillingsforsikring fra turoperatøren. Har du en helårs reiseforsikring, har du allerede avbestillingsforsikring, og trenger ikke dette i tillegg. Sjekk også om du har reiseforsikring fra før, for eksempel gjennom jobben.
  • Skal du være borte mer 70 dager – utvid reiseforsikringen. Helårs reiseforsikring betyr at du er forsikret på reiser året rundt – ikke at reisen kan vare i ett år. De fleste helårs reiseforsikringer dekker reiser som varer inntil 45 dager.
  • Pass på vesken: Reiseforsikringen dekker ikke alt. Du får for eksempel ikke erstatning hvis du har mistet mobilen eller latt veska ligge ubevoktet når du bader.
  • Blir du syk før du reiser? Ta kontakt med forsikringsselskapet for råd om hvilke begrensninger som kan gjelder for deg.

 

(foto: shutterstock)