Gode muligheter for unge som vil inn på boligmarkedet

«Prisnivået i vår region fortsatt er på ett nivå hvor det er gode muligheter også for de unge» – sier eiendomsmegler Martin Molandsveen i EiendomsMegler 1 Ringerike.

Andelsleiligheter

Andelsleiligheter er et gunstig alternativ, da det er mindre ansvar for utvendig vedlikehold, enkelt å holde kontroll på månedlige utgifter på grunn av at i de fleste borettslag er alle kommunale avgifter inkludert i fellesutgiftene. I mange borettslag  er også oppvarming inkludert. Ryddige og veldrevne borettslag gir forutsigbarhet og trygghet for de som skal flytte inn i sin egen bolig for første gang. Det er mange gode beliggenheter i Ringerike i syd, som gjerne har kort avstand til direktebuss til Oslo, og i nord. Leilighetene som ligger syd har litt høyere pris enn de som ligger nord i Hønefoss.  

Man får en fin 2-roms leilighet på Schjongsløkka til under 2 millioner, svært sentrumsnært og kort avstand til Hibu.

En annen fordel med andelsleiligheter er lave omkostninger ved kjøp, i motsetning til selveierboliger hvor det påløper dokumentavgift til staten.

Selveier

Ser vi over til selveierbolig (enebolig/tomannsbolig/rekkehus) kan det være greit å se ut av sentrumskjernen for å få tak i større boliger innenfor rammen de har å kjøpe for. 15-20 minutter fra Hønefoss sentrum, områdene Veme, Hallingby, Ask, Tyristrand er områder hvor man har mulighet til å få seg en større bolig for en rimeligere penge. Dette er også områder hvor boligprisveksten er forholdsvis god.

«Det kan også være lurt å prøve å se muligheter rundt litt oppussing, hvor man kan gjøre noe endringer/oppussing til en rimelig penge som gjør at gevinsten kan bli større når man en gang skal selge. Se litt muligheter!» – fortsetter Molandsveen.  

Nye sentrumnære 3-roms selveier leiligheter kan man også få tak i. Disse ligger til i underkant av 3 millioner, både på Hvelven og på Benterud. Man kan også få byleiligheter til noe tilsvarende pris; 2-roms til i overkant av 2 millioner. Dette kan være gode investeringer hvor man også kan leie ut på senere tidspunkt, dersom man har mulighet til det når man på et tidspunkt skal kjøpe seg noe større.

Nyoppførte boliger kan også være et alternativ. Fordelen med nyoppførte boliger er at de selges til fastpris og det er også her lave omkostninger. Her har man også ett veldig forutsigbart kostnadsbilde hvor man ikke trenger å tenke på noe særlig vedlikehold de første årene.

Vi selger for eksempel Nerbytunet i Haug som er enebolig i kjede og koster rundt 3,4 millioner. Her får man ca. 115 kvm. med bla. 3 soverom og carport.

Les også: Tips og råd til deg som skal flytte hjemmefra.