Nå er det enklere enn noen gang å selge bil privat

Alle vet at det lønner seg å selge bilen selv. Men få vet hvor enkelt det har blitt.

Å selge bil privat kan være en nervepirrende opplevelse. Det er mye å sette seg inn i, det kan være tidkrevende og du må være villig til å stole på folk du ikke kjenner. For å unngå alt en privat bruktbilhandel innebærer velger mange å selge til forhandler. Det er bare én stor ulempe med det: Penger. En forhandler skal tjene mest mulig på bilen din og vil naturlig nok gi deg mindre for bilen enn om du solgte privat. Du risikerer med andre ord å gå glipp av veldig mange tusenlapper.

Så hva gjør du?

Gratis nett-tjeneste, tilgjengelig for alle

Nå har det kommet en helt ny tjeneste som gjør at du enkelt, trygt og effektivt kan selge bilen selv. Tjenesten kalles TUT – transaksjon uten trøbbel – en gratis, digital tjeneste levert av SpareBank 1. Utrustet med TUT kan du med noen få tastetrykk utføre en ansvarlig og trygg bilhandel effektivt og helt etter boka – og beholde hele gevinsten selv.

Trygg identifisering

Du logger deg inn på TUT med BankID, registrerer kjøretøyet ditt og inviterer så kjøper inn i tjenesten. Registrering med BankID sikrer at både du og kjøper kan være helt trygge på hverandres identitet. En digital sjekkliste sørger for en grundig oversikt over bilens tilstand og ut fra de registrerte opplysningene genereres en digital kjøpekontrakt, i henhold til kjøpsloven. Kjøpekontrakten kan forandres og lagres underveis helt til begge parter er enige om innholdet. Til slutt signeres kjøpekontrakten med BankID.

Pålitelig betalingsløsning

Når privatpersoner handler med hverandre er det ofte usikkerhet rundt hva som er tryggeste betalingsmåte. TUT inneholder derfor en hundre prosent sikker betalingsløsning, hvor kjøper bestemmer betalingsmåte selv. Hvis man velger å lånefinansiere kjøpet via SpareBank 1 står banken som garantist for at pengene blir betalt og at eventuelle heftelser på bilen blir slettet. Hvis kjøper ikke ønsker å ta opp lån tilbyr SpareBank 1 et betalingsalternativ hvor det garanteres for sikker overføring av pengene.

Gratis forsikring

Når du bruker TUT kan bilselger velge å kjøpe en bruktbilgaranti som en ekstra trygghet for kjøper. Kjøper får også tilbud om gratis skadeforsikring i en måned fra SpareBank1. Forsikringen sørger for at det er helt avklart hvem sin forsikring ny eier kjører på ved overtagelse.

Dette er bruktbilsalg anno 2017. Enkelt, lønnsomt  – og sikkert som banken.

Sjekk ut TUT