gsport.no og mCASH først ute med mobilbetaling på nett

Gresvig tilbyr som første aktør mobilbetaling med mCASH på nett. Kunden slipper å taste inn kortnummer og CVC-kode for å handle. I tillegg kan man også betale med mCASH i kjedens butikker over hele landet.

Sportskjeden Gresvig valgte å gjøre nettbutikken gsport.no klar for mobilbetaling sammen med mCASH allerede på slutten av 2015. Mobilbetaling er en av de største trendene om dagen og stadig flere butikker ønsker å tilby dette til sine kunder. Alle egeneide butikker i Gresvig-konsernet er i gang med mCASH-løsningen, og de øvrige rulles ut fortløpende i disse dager. Snart kan du altså betale med mobilen i sportskjedens butikker over hele landet.

– Utviklingen innen mobilbetaling ville Gresvig-konsernet selvsagt være med på. Vi er overbevist om at stadig flere av kundene våre ønsker mobilbetaling og at de vil merke at dette er enklere enn vanlig betaling med kort. Det er altså en fordel både for kunden og for oss, sier Kyrre Ufert Lømo, Marketing Direktør for G-Sport og G-MAX.

Færre klikk – enklere betaling

Mobilbetaling på nett med mCASH skiller seg fra tradisjonell betaling på noen viktige områder. Etter at man har lastet ned gratisappen, lagt til et kort og identifisert seg med BankID er man klar til å handle.

– Når du bruker mCASH gjør du disse stegene kun én gang i appen. Det betyr at du ikke trenger å ta fram kortet og taste kontonummer og CVC-kode hver gang du handler. Det holder å ha lastet ned mCASH, og lagt inn kortet der. Dette reduserer antall klikk for kunden og øker brukervennligheten i nettbutikken.

– Når du skal betale med mobil velger du mCASH når du kommer til kassen. Da er det bare å skanne en kode rett i appen og bekrefte betaling, forteller Lømo.

Øker konvertering for nettbutikken

Fremdeles velger de aller fleste desktop når de skal handle på nett fordi mobilformatet ikke alltid er godt nok tilpasset kortbruk. Når man handler fra mobil og velger å betale med mCASH tas man rett til til betalingsappen via en knapp. Det gjør handel fra mobil mye lettere.

– Det er selvsagt synd for nettbutikkene at så mange avbryter kjøp fordi det oppleves som tungvint å fullføre kjøpet. Flere nettbutikker bør følge gsport.no og tilby mobilbetaling for å gjøre betaling enda lettere for kunden og mer lukrativt for butikken, sier Øyvind Aass, konst. administrerende direktør i SpareBank 1 Mobilbetaling AS.

Akkurat nå opplever mCASH en kraftig vekst i antall nedlastinger og i antall butikker som ønsker å tilby mobilbetaling.

– mCASH fått 250 000 nedlastinger og tjenesten finnes over 1700 steder, i butikker, på nett og i lag og foreninger, avslutter Aass.

Les mer og last ned mCASH