Derfor bør du sjekke reiseforsikringen allerede nå

Sommerferien nærmer seg, men før du drømmer deg helt bort i badetemperaturer og solfaktor, er det én ting du bør sjekke: At du har gyldig reiseforsikring.

For hvordan var det der igjen, dekker dine foreldres reiseforsikring også deg? Og hva dekker egentlig reiseforsikringen? Det, og mye mer, får du svar på her.

Ikke la en dårlig lunsj ødelegge ferien

Jo da, ferie er tid for avslapping og kos, men uforutsette ting kan likevel skje. Du kan oppleve å bli frastjålet verdisaker fra hotellrommet, miste bagasjen allerede før du kommer frem til reisemålet, eller du kan bli matforgiftet på stranden. Det er i så fall ikke første gang at ferierende har spist en dårlig chili con carne og blitt liggende rett ut resten av oppholdet.

Med reiseforsikring er du forsikret om du skulle bli syk eller utsatt for en ulykke. Du får dekket forsinket eller forsvunnet bagasje. Det samme gjelder klær, sportsutstyr og andre ting du har med deg på reisen.

Innholdet i kofferten din er mest sannsynlig verdt mer enn du tror, så et godt tips er å skrive ned en liste over innholdet allerede før du setter kursen mot flyplassen.

Reiseforsikringen dekker mye, men ikke alt

Lite er mer kjedelig enn å oppdage at reiseforsikringen ikke dekker det du hadde regnet med. Du gjør med andre ord lurt i å sette deg inn i vilkårene før du sjekker inn på hotellet. En vanlig misforståelse er at reiseforsikringen dekker eiendeler du har mistet eller glemt, men sannheten er at den kun dekker tyveri. Det vil si at om du går fra mobilen din på restaurantbordet, glemmer bagen ved bassengkanten eller legger igjen iPaden i resepsjonen, må du dekke det selv. Blir eiendelene derimot stjålet fra hotellrommet, dekkes tapet av reiseforsikringen.

Se et sammendrag av vilkårene

Bedre føre var …

Når det gjelder tap og skade på innsjekket bagasje, så dekker forsikringen dette. Det mange imidlertid ikke vet, er at du ikke får erstattet skader på selve kofferten (eller bagen og lignende). Dette er det flyselskapet som dekker.

Her er noen smarte råd som gir deg et godt grunnlag for sikkerhet på reisen. Husk å

  • passe på tingene dine, og ikke glemme dem noe sted
  • ikke legge penger, smykker, klokker, elektronikk eller skjøre gjenstander i innsjekket bagasje
  • sørge for at tingene dine er forsvarlig sikret mot tyveri, med låste dører og vinduer. Penger du ikke bærer på deg, skal legges i safe eller annet låst oppbevaringssted.
  • pakke inn tingene dine godt nok til å tåle transport

Kombiner innbo- og reiseforsikringen

Frem til du er 20 år er du dekket av reiseforsikringen til foreldrene dine, så fremt dere har samme adresse i Folkeregisteret. Etter fylte 20, og om du har flyttet hjemmefra, må du ha egen reiseforsikring. Er du mellom 18 og 28 år, tilbyr SpareBank 1 en kombinert  innbo- og reiseforsikring. Denne forsikringen sikrer deg både hjemme og på ferie, og kommer i to utgaver: Topp og Standard.

Standard er en god basisforsikring. I tillegg til at tingene dine er forsikret for inntil 300 000 kroner, er du forsikret om du blir utsatt for en ulykke eller blir syk på reise.

Topp er vår beste pakke. Denne forsikringen dekker også uhell som skjer hjemme hos deg, i tillegg til at tingene dine er forsikret under flytting.

Usikker på hvilken forsikring du bør velge? Les mer om forsikring for unge

Er du 29 år eller eldre? Vi har selvsagt en vanntett reiseforsikring for deg også.

Sjekk pris og kjøp reiseforsikring