Rustet for sykkelsesongen med sykkelforsikring

Våren er høytid for sykkelentusiaster, og i disse dager er det mange som henter frem sykkelen og tråkker i gang sykkelsesongen. Det ikke like mange husker, er å undersøke om sykkelen er godt nok forsikret.

Interessen for sykkelsport har nærmest eksplodert de siste årene, og i dag selges det mange flere kostbare sykler enn tidligere. Ikke alle er like godt forberedt på sykkeltyveri, og mange vet heller ikke om de har behov for egen sykkelforsikring, eller om den er dekket gjennom en forsikring de allerede har.

Vår beste forsikring

Sykler er tyveriutsatte, uavhengig av om du har en dyr eller billig sykkel, og det er like kjedelig hver gang. Felles for mange som opplever å bli frastjålet sykkelen sin, er at de oppdager at den er forsvunnet når de kommer og skal bruke den.

Sykkelen er dekket gjennom innboforsikringen din.

Med vår innboforsikring trenger du ikke bekymre deg, den dekker også sykkelen din. Vi anbefaler alle våre kunder topp innboforsikring – da har du vår beste forsikring. Sykler som stjeles inne i egen bolig dekkes med sykkelens verdi. Tyveri som skjer utenfor hjemmet er dekket med inntil kr 25 000. Har du innboforsikring i et annet selskap? Forsikringssummene kan variere mellom selskapene, så vi anbefaler at du kontrollerer forsikringsbeviset ditt.

Effektiv beskyttelse mot tyveri

Som en hovedregel skal sykler og sykkeltilhengere være låst når de ikke er i bruk, og det er ditt ansvar. Sykler verdt mer enn kr 10 000 skal i tillegg låses med FG-godkjent(*) sykkellås. Vi anbefaler også at du registrerer sykkelen i Falck sykkelregister. Da merkes sykkelen med en oblat som viser at den er gyldig registrert og at den kan spores tilbake til eieren. Oblaten kan være det som skal til for at tyven finner akkurat din sykkel mindre attraktiv å stjele. I følge Falck er det hele 10 ganger større sannsynlighet for at du får tilbake sykkelen dersom den stjeles – om den er oppført i registeret.

Du får også redusert egenandelen på forsikringsoppgjøret med 50 % om sykkelen som stjeles er registrert i Falck sykkelregister. Det vil si at egenandelen er på 2 000 kr, og ikke 4 000 kr, som er den vanlige egenandelen. Har du spørsmål om hvordan din sykkel bør forsikres – kontakt en av våre hyggelige rådgivere.

Mer om innboforsikring

(*) FG = Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning