En av fordelene med kredittkort, er at det er gratis å bruke så lenge du betaler hele regningen ved forfall. Hvis ikke må du betale renter på det som står igjen, og det kan fort bli dyrt.

I dag er bankenes praksis at kredittkortregningen er ferdig utfylt med minstebeløpet, og ikke det du faktisk har brukt.

Tanken bak er logisk nok: Den eneste månedlige betalingen du har forpliktet deg til da du mottok kredittkortet, er minstebeløpet.

Ulempen er at du hele tiden må gå inn i nettbanken og endre beløpet manuelt, hvis du ønsker å betale alt du skylder. Eller du må ringe banken for å be dem endre fremtidige fakturaer til fullt beløp.

Selvbetjent i nettbanken

Nå lanserer SpareBank 1 en enkel løsning for deg som ønsker å betale alt på en gang.

Har du kredittkort fra SpareBank 1 er alt du trenger å gjøre å gå inn i mobilbanken og hake av for «faktura på totalt skyldig beløp».  Fra 3. mai kan du gjøre det samme i nettbanken.

Full automatikk

Ønsker du en enda enklere løsning, kan du kombinere valget med  AvtaleGiro. Da trekkes hele beløpet automatisk fra brukskontoen din på forfallsdato – uten at du trenger å løfte en finger.

Velger du eFaktura i stedet, kan du fortsatt betale mindre når regningen først kommer, så lenge du betaler minstebeløpet eller mer.

Fleksibelt
– Men hvorfor må jeg aktivt be om å få faktura på alt jeg skylder. Burde ikke det være standard?

Noe av vitsen med kredittkort er jo faktisk at du skal kunne låne penger for kortere eller lengre perioder, uten å forplikte deg til å betale alt på en gang.
Vi har flere kunder som verken vil – eller kan – betale hele beløpet hver måned. Med denne løsningen blir det enkelt både for de som vil betale alt de har brukt hver måned – og for de som ikke vil det.