Barnehjemsbarn fra Streetlight til Skandia Cup

I slutten av juni kommer et fotballag fra Streetlight barnehjem på Filippinene til Skandia Cup i Trondheim. Det er takket være et godt samarbeid, stort engasjement og skikkelig innsatsvilje fra flere hold.

– Det begynte med en idédugnad, forteller banksjef Tor Inge Skjøtskift, som jobber med gavearbeid i SMN. Vinteren 2015 møtte han Per Winsnes i Rosenborg. Dag Berg i HK Reklamebyrå og Gunn Iren Svendsen i Jobzone for å snakke om fotball og veldedighet.

– SpareBank 1 SMN har jobbet med Streetlight og Erlend Johannesen i flere år, og fant ut at det hadde vært artig å få oppover et fotballag fra Streetlight til Skandia Cup i 2016, sier Skjøtskift.

Med god hjelp fra Freidig og Skandia Cup

Brynjar Aune er daglig leder for Skandia Cup, og sitter i administrasjonen til Freidig sportsklubb.

– Brynjar tente på ideen, og ble ganske raskt prosjektleder for det hele. Han er en ildsjel som det er artig å jobbe med, og det var da han ble med på laget at snøballen virkelig begynte rulle, sier banksjef Hilde Sem Lykke som over tid har jobbet tett med Freidig sportsklubb.

SpareBank 1 SMN er hovedsamarbeidspartner for Freidig, og har i flere år også støttet opp om Skandia Cup. – Vi planlegger nå Skandia Cup sammen med Brynjar, og gleder oss veldig over Streetlight-prosjektet, smiler Lykke.

Dekker halve beløpet med premiepenger fra Jobzone

For å få opp et helt lag fra Filippinene til Trondheim trengs det en god del penger.

Det norske bemanningsselskapet Jobzone kjørte en internkonkurranse hvor hvert av deres kontor skulle nominere ett veldedig formål som de ville skulle mottaen støtte på 100.000 kroner. Prosjektet med å få et fotballag fra Streetlight til Skandia Cup ble nominert av Jobzone i Trondheim, og endte med å vinne hele hovedpremien.

Sammen får vi ting til å skje

Skjøtskift har besøkt barnehjemmet Streetlight i Tacloban på Filippinene, og kjenner Erlend Johannesen og gjengen der nede godt. Banken har støttet Streetlight fra den spede start, gjennom naturkatastofer og frem til det de er blitt i dag.

– Ungene er i fyr og flamme! Det blir tidenes opplevelse for dem å komme oppover til Trondheim, og her skal de være i 14 dager. Laget deres heter Phoenix FC. Og består av barn i alderen 12-15 og deres ledsagere, til sammen 40 personer, forteller han.

– Prosjektet om å få ungene oppover til Skandia Cup var en idé som var så god og nær at vi har besluttet å støtte prosjektet med 50 000 kr fra bankens gavefond, forteller Skjøtskift.

Banken har også gått ut med sterke oppfordringer til ansatte om å bidra til en innsamling til å dekke de resterende kostnadene.

– Erfaringsmessig er Streetlight noe ansatte i banken bryr seg godt om og støtter opp om, avslutter Skjøtskift med et smil.

Les mer om Streetlight