Derfor bør du vurdere å flytte billånet

Har du allerede billån, men lurer på om du har de beste betingelsene? Det er mulig å flytte billånet, og selv om det koster litt kan det være verdt det.

For selv om det å bytte bank er blitt enkelt, og kostnadene ved å bytte boliglånsbank har gått ned, er det en annen, viktig del av økonomien hvor kundene i mange tilfeller er låst gjennom lånets løpetid: Billån.

Omfattende prosess = misfornøyde kunder

– Bil er dyrt i Norge, og et billån på 2-300 000 kroner er vanlig. Et rentenivå på rundt fem prosent på billån er heller ikke uvanlig, forteller Reite.

Mange opplever at det kan være krevende å flytte billånet. Om du ikke er helt fornøyd med banken du har lånet i, eller du ønsker å flytte hele kundeforholdet til annen bank, er du heldig om du finner en løsning på flytting av billånet. Fordi prosessen oppleves som arbeidskrevende og kostbar, ønsker de færreste bankene å ta over et billån. Resultatet blir gjerne misfornøyde kunder som gjerne betaler høy effektiv rente de siste årene av et billån som ved bilkjøpet fremstod som gunstig.

– Det å flytte et billån kan koste 1 516 kroner bare i offentlige gebyrer. Har du igjen flere år på lånet og er misfornøyd med banken, bør du likevel sjekke prisen, forteller Reite.

Slipp billånene fri!

Hvilken bil man velger, er noe de fleste av oss bruker god tid på. Valget av bank/billånsleverandør, er det derimot få som bruker mye tid på. Det kan koste deg dyrt.

– Boliglånskundene må banken være forberedt på å kjempe for å beholde, men billånet kan de være rimelig trygge på å ha hele lånets løpetid. Dette gjør kampen om billånskundene hard, og beløp over 10 000 kroner kan skifte hender når en bilforhandler får deg til å velge lånet de anbefaler, sier Reite i SpareBank 1 SMN.

Han mener at for å kunne slippe billånene fri, må gebyrene reduseres raskt.

– I forbrukerinteressenes navn bør man raskt se på gebyrene, og prosessen med å flytte billån. Med et enkelt vedtak kan Staten gjøre flytting av billånene en tusenlapp billigere, og slik hjelpe flere låntakere med å finne frem til bankene de faktisk ønsker å bruke, avslutter Reite.

Har du funnet bilen du ønsker deg? Hos SpareBank 1 SMN får du billån på timen, til gode betingelser. Du kan låne hele kjøpesummen, med inntil 10 år nedbetalingstid. Du kan søke om billån til hele kjøpesummen, men har du egne midler i form av innbyttebil eller egenkapital gir dette lavere rente.

Sjekk pris på billån