Glemt kontanter? Nå kan du gi kollekt med mCASH

​– Skal alle sitte med mobilen i hendene under gudstjenesten nå, spurte presten. Men slik har det ikke blitt, forteller Bente Dahl i Strindheim kirke. Der bruker de mCASH til å samle inn kollekten.

– Vi bruker mCASH til kollekt og gaver til menighetsarbeidet, og det har fungert utmerket til nå. Vi har ikke angret, sier Bente Dahl. Hun er leder for Strindheim menighetsråd som tok i bruk mCASH som betalingsløsning i Strindheim kirke rett før påske i år.

mCASH kan du bruke til vennebetaling, betaling i butikk, netthandel, og til salg i lag og foreninger. Tjenesten har i dag 450 000 unike brukere, og 3000 brukersteder i hele landet. 1500 av disse er lag og foreninger, og blant dem er altså Strindheim menighetsråd.

– Presten var redd for at alle skulle sitte med mobilen i hendene under gudstjenesten. Men slik har det ikke blitt, forteller Dahl.

QR-kode på storskjerm i kirken

Flere av menighetens medlemmer har alltid kontanter på seg, spesielt de eldre, men de yngre har nesten aldri det. Det gjør at mange av de som har lyst til å gi til menighetens arbeid, ikke får gjort det.

– Vi prøvde en stund å ha kortterminal, men det fungerte dårlig siden folk da måtte bak i kirkerommet for å betale. mCASH-løsningen fungerer mye bedre. Vi henter bare QR-koden opp på storskjermen i kirken, og så gir folk penger med mobilen, sier Dahl.

Slipper å stå i kø

– For lag og foreninger er det store fordeler ved å bruke mCASH, for eksempel til kiosksalg. Det er enkelt å administrere vareutvalget, og man får god oversikt over omsetningen og hvor mye man bør handle inn til neste gang. Det er også en sikker løsning som har direkte kontakt med banken, forklarer Hilde Sem Lykke, banksjef for SpareBank 1 Trondheim Øst.

Ved å skanne en QR-kode, får du se foreningens vareutvalg direkte i mCASH-appen. Der kan du også forhåndsbetale varene du ønsker. Da slipper du å stå i kø på store arrangement når du heller vil gjøre noe morsommere, for eksempel se Rosenborg score mål på Lerkendal. Kioskene på Lerkendal stadion bruker nemlig mCASH. Men også for lag med mindre omsetning, som menigheter, er det lurt med mCASH.

En skreddersydd betalingsløsning

I Strindheim menighetsråd har de ansatte en egen brukerkonto i mCASH, og der legger de enkelt inn varekategorier selv. De la nylig inn lysene de selger i kirken som en egen kategori, og brukte appen til betaling for en konsert de hadde for litt siden. Flere og flere av medlemmene i menigheten ønsker å bruke tjenesten, forteller Dahl.

– Vi kan skreddersy løsningen etter behovene vi har, og det er bra! Til høsten har vi basar, og da skal vi bruke mCASH, sier hun.

Har du også lyst til å bruke mCASH i ditt lag eller forening?

Kom i gang med mCASH