No kidding – mCASH sveiper bort KID-nummeret!

Nå kan bankkunder betale regninger rett på mobilen, og slippe å taste KID-nummer og kontonummer.

Papirfakturaer kommer nå med QR-kode, slik at du ved et par tastetrykk har betalt fakturaen med mCASH uten å logge inn i nett- eller mobilbank.

Enklere for kunden

Nå kan du bli kvitt KID-nummeret for godt. Mobilbetalingsappen mCASH fra SpareBank 1 åpner for å betale regninger rett i appen.

– Omtrent 50 prosent av alle fakturaer betales fortsatt på papir. Vi har gjort undersøkelser som viser at forbrukerne vil ha enklere måter å betale på, og det ville vi gjøre noe med. Rett og slett fordi det gjør regningsbetaling enklere for kunden, sier Elisabeth Haug, adm. dir i mCASH (SpareBank 1 Mobilbetaling AS).

Tjenesten er utviklet av mCASH i samarbeid med EVRY, og alle fakturautstedere som bruker EVRY Multikanal til fakturadistribusjon kan inngå avtale om mobil betaling av regninger. SpareBank1 Kredittkort er en av de utvalgte aktørene som er først ute.

Slik fungerer det

– På fakturaene vil det være en QR-kode som man skanner med mCASH, og ved et par tastetrykk er fakturaen betalt. No KIDDING, rett og slett, sier Haug.

Digital betaling gir kostnadsreduksjoner og miljøgevinst

– EVRY er opptatt av å utvikle samfunnsnyttige tjenester og å være en drivkraft for å skape digitale fortrinn for våre kunder. Dette er en brukervennlig innovasjon som i tillegg til en bedre bankopplevelse gir økt effektivisering og betydelige kostnadsreduksjoner. Årlig håndterer vi cirka 60 millioner fakturaer på vegne av våre kunder, som nå fortløpende digitaliseres.

– Miljøeffekten ved å digitalisere alle disse fysiske forsendelsene tilsvarer CO2-utslipp fra 23 000 flygninger mellom Oslo og Trondheim, sier Wiljar Nesse, som er konserndirektør Financial Services i EVRY.

Digitalt er hovedregelen

Statens forvaltningslov sier at digital kommunikasjon nå er hovedregelen for offentlig sektor. Det er ingen grunn til at dette ikke snart vil gjelde for alle fakturautstedere også.

Fakta:

  • Omtrent 50 prosent av alle fakturaer i Norge printes på papir
  • Etter å ha betalt faktura i mCASH en gang, kommer neste faktura rett i mobilappen
  • Kunden slipper å taste inn KID-nummer og kontonummer, beløpet trekkes fra kortet eller kontoen som er lagt inn i mCASH
  • Betalingen er fullført på sekunder
  • Kunden kan se fakturaen i mobilappen

Last ned mCASH-appen