Får med skistjernene ut i lokalsamfunnet

SpareBank 1 er en av hovedsponsorene til de norske langrennslandslagene for både kvinner og menn. Les hvordan vi jobber for å utvikle langrennssporten både for bredden og eliten.

– Langrenn er folkeidretten vår, og det er derfor viktig for oss i SpareBank 1 å bidra med aktiviteter ute i regionene. Sponsoravtalen med skilandslaget passer veldig godt med hva vi står for, i og med at vi er en bank for folk flest. Det forteller sponsoratsjef Stein Bugge i SMN, som holdt innlegg under langrennssportens fagmøte den 26. mai.

Hvert år gir SpareBank 1 omtrent 350 millioner til samfunnet gjennom støtte til næringsutvikling, kultur og idrett – det meste regionalt.

– Det er viktig for oss å ta samfunnsansvar. I den økonomiske sammenhengen er sponsoravtalen liten, men vi bruker den til å sette i gang aktiviteter ute i regionene, som betyr noe for familier, barn og ungdom. Skistjernene er jo forbilder for det norske folk, sier Bugge.

Oppgrader skiutstyret ditt under Byttehelgen

En av aktivitetene SpareBank 1 står bak er Byttehelgen, som i år arrangeres 12.-13. november. Banken har klart å få med både idrettshelter og lokale idrettslag på å arrangere markeder for kjøp og salg av brukt skiutstyr.

– Barn vokser ut av skiutstyret sitt, og det er dyrt å kjøpe nytt. Under Byttehelgen kan du bli kvitt utstyret som ikke passer lenger, og få deg nytt. På den måten får flere råd til å stå på ski. Oppgaven vår som bank er å hjelpe deg å få mest mulig ut av pengene du har, noe dette arrangementet er perfekt for, sier Bugge.

Trenger du nytt skiutstyr til vinteren? Les mer om Byttehelgen.

Verdensmester i rekkene – og betaling med mobil

Det er likevel ikke bare gjennom sponsingen av skilandslaget at SpareBank 1 er tilknyttet skistjerner. I SpareBank 1 jobber også fire ganger verdensmester Eldar Rønning, som i dag hjelper lokale lag og foreninger gjennom sin jobb med betalingsløsningen mCASH.

– Jeg vokste opp i et idrettsmiljø hvor dugnad og frivillig arbeid har vært viktig. Derfor synes jeg at det er veldig fint å få jobbe i en samfunnsengasjert bank som SpareBank 1, hvor vi hjelper lag og foreninger med å skaffe penger, sier Rønning.

mCASH er en mobilbetalingsløsning som blant annet erstatter pengeskrinet i kiosken. Rønning forklarer engasjert hvorfor mCASH kan løse moderne utfordringer for idrettslag og foreninger:

– Folk har jo ikke med seg kontanter lenger, og foreningene har ikke betalingsterminaler i kioskboden. Men de har med seg smarttelefonen, og da er det bare å ha mCASH-appen og skanne QR-koden i kiosken. En slik betalingsløsning er fremtiden.

Skaff mCASH til ditt lag i dag

mCASH er tilgjengelig for alle lag og foreninger allerede i dag, og tar ikke mer enn 10 minutter å sette opp. Du registrerer deg på mCASH.no, hvor du kan legge inn ulike kontonumre og sette opp ulike menyer.

– Det er utrolig lettvint, sier Rønning, mens han demonstrerer systemet foran en fullsatt langrennssamling.

– Ikke minst slipper du vekslepenger, og å bære med deg kontantene hjem på slutten av dagen, for så å gå ned i banken og sette dem inn dagen etter.

Med mCASH går pengene rett inn på konto, og du får en fullstendig oversikt over transaksjonene på nettsiden. Betalingsløsningen fungerer også uavhengig av hvilken bank du tilhører.

Ta betalt med mCASH