Gjør kredittkortet til feriekortet

At det er lurt å betale selve ferieturen med kredittkort, har du sikkert hørt før. For da får du gratis reiseforsikring med på kjøpet. Men visste du at det også er smart å bruke det som betalingskort PÅ reisen?

Kredittkortet fortjener å få være mer enn bare reservekortet på ferien, det er verdig en plass øverst i kortbunken. Både fordi det er sikrere å bruke og gir deg bedre rettigheter, men også fordi det er det rimeligste og mest lønnsomme betalingsalternativet du har.

Alltid to kort på reise

Om noe skulle skje på ferien, som at du mister et kort eller blir frastjålet lommeboken, er det kjekt å ha et annet i bakhånd. Det kan fort bli styr å få tak på kontanter til resten av ferien om du plutselig står der, kortløs og forfjamset. Har du med både bankkort og kredittkort på ferie, er du på den sikre siden. Men hvilket skal du bruke, og hvilket bør du ha i reserve?

La bankkortet være reservekortet

Dette hadde du kanskje ikke gjettet. De fleste pleier å legge kredittkortet i safen, og betale for måltider, opplevelser og shopping med det vanlige bankkortet – slik de er vant med å gjøre hjemme. Men det gunstigste er å gjøre det omvendt.

Med kredittkortet som brukskort på ferien vil du

  • ikke risikere å få kontoen tappet. Havner kredittkortet i gale hender, er det fortsatt tette skott mellom det og brukskontoen. Ved svindel, får du pengene igjen.
  • få bedre klagemuligheter. Har du blitt lurt eller gjort et dårlig kjøp, kan det være vanskelig å reklamere til forhandleren etter at du har kommet hjem. Fordelen nå er at du ennå ikke har betalt fra egen lommebok. Kredittkortkjøp gir deg bedre rettigheter gjennom Finansavtaleloven, og gjør at du kan klage til kredittkortselskapet, som vil ta seg av resten.
  • betale for alt gebyrfritt. Med mindre du har en unormalt lang ferie, slipper du unna rentekostnader så lenge du fører tilbake pengene etter hjemkomst.

Skal du til utlandet i sommer? Ikke reis uten kredittkortet – bestill i dag!

Bestill kredittkort