Hæ? Er denne kofferten verdt nesten 40 000 kroner?

Loslitt eller ikke, denne kofferten er verdt hele 38.590 kroner. Vi lot «Tiril» pakke feriekofferten, og her er resultatet.

– Folk undervurderer hvor mye bagasjen deres er verdt, mener skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring.

I en undersøkelse Respons Analyse har utført for SpareBank 1 Forsikring, spurte vi det norske folk hvor mye deres koffert med innhold var verdt på siste utenlandstur.

Hele 7 av 10 antok den samlede verdien var under 10 000 kroner. – Det er langt under det vi vanligvis betaler i erstatning for tapt og stjålet bagasje. I snitt ligger erstatningsutbetalingene for tapt bagasje på mellom 30 til 40 000 kroner, sier skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring.

Undervurderer

I undersøkelsen regnet 2 av 10 med at totalverdien lå mellom 10 000 og 20 000 kroner. Bare 1 av 10 anslo verdien til å være høyere enn 20 000 kroner.

– Vårt klare inntrykk er at folk undervurderer verdien av det de har med seg, sier skadeforebyggeren. – Vi erfarer at folk har med seg mer og dyrere klær i bagasjen. Dessverre er det heller ikke alle som får med seg at verdisaker som smykker og elektronikk IKKE skal pakkes i kofferten, men tas med i håndbagasjen.

Sjekk pris og kjøp reiseforsikring

Så lett mister du 40 000 kroner

Hvor mye går det egentlig i en koffert? Vi lot «Tiril» pakke feriekofferten sin. Resultatet ser du nedenfor.

Det mest overraskende er kanskje;

Toalettsakene alene er verdt tusenvis av kroner, inkludert ting som hårføner, rettetang , elektrisk tannbørste og kontaktlinser. Det samme gjelder sminkesaker.
Penklær og jakker til kvelden, joggesko og treningstøy legger til enda noen tusenlapper.

Sjekk hele regnestykket her:

Kilde: Elektronisk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse med et landsrepresentativt utvalg på 1004 personer i perioden 5. – 15. juni 2015.