Regnskapshuset kjøper IT-firma – utvikler fremtidens regnskapstjenester

Tirsdag 14. juni ble det klart at SpareBank 1 Regnskapshuset SMN kjøper IT-selskapet Areto Solutions. Dermed er Regnskapshuset klare for den digital transformasjon de nå står overfor i regnskapsbransjen.

– Dette er et ledd i vår storstilte, digitale satsning, sier Jon Havdal, administrerende direktør i Regnskapshuset.

En ny hverdag

Med Aertos 20 IT-konsulenter og ti av sine egne ansatte, bygger Regnskapshuset nå opp en egen divisjon som skal utvikle nye, digitale tjenester til kundene.

– Fremtidsrettede regnskapstjenester er noe helt annet enn de tradisjonelle tjenestene. Disse vil i fremtiden bli preget av automatisering og robotisering, selvbetjening fra kundene og forenklinger fra myndighetene, forteller Havdal.

Skal tilby enkle gjør-det-selv-løsninger

De nye tjenestene kan for eksempel være digitale reiseregninger som leveres rett inn i regnskapet til kunden, i stedet for at regnskapsførerne får tilsendt regnskapsbilag fra kunden og sender en rapport tilbake.

– Dette er en ny måte å tilby produktene våre på, som vi har stor tro på. Løsningene vi utvikler i denne divisjonen kommer også til å være til nytte for hele konsernet, sier Havdal.

Landets tredje største

SpareBank 1 Regnskapshuset SMN er i sterk vekst, og er nå landets tredje største regnskapsbyrå. Selskapet budsjetterer med en omsetning på 250 millioner kroner i år, har 250 ansatte og er tilknyttet kjeden SpareBank 1 Regnskapshuset. Selskapet eies av SpareBank 1 SMN.

– At et regnskapsfirma overtar et IT-selskap forteller hvilken digital transformasjon bransjen står overfor. Gjennom å kombinere solid økonomisk kompetanse med moderne teknologi, skal vi bli en sterk kunnskapsleverandør, sier Havdal.

Trenger du hjelp med regnskapet?