Hoppende glade Streetlight-barn

Det er Skandia Cup, og gjennom samarbeid har Streetlights fotballag, Phoenix FC, fått til å komme fra Tacloban i Filippinene for å spille fotball. De rakk også en tur til Granåsen med latter, skihopping, fall og grillmat.

En del av opplevelsene under det 14 dager lange norgesbesøket var en aktivitetsdag i Granåsen, arrangert av SpareBank 1 SMN. Sammen med Sportsklubben Freidig fikk de filippinske ungdommene både se og prøve skihopp, før de ble servert grillmat i SpareBank 1-hytta, trygt skjermet fra det norske sommerregnet.

Streetlight-leder Erlend Johannesen forteller at opplegget betyr mye for barna:

– Etter tyfonen som rammet Tacloban i 2013 ville vi ta tilbake gleden. Vi fant en ball, og spilte. Fotballen har vært viktig for oss i mange år, og det har Trøndelag også. Nå kombinerer vi de to, og barna får endelig besøke landet de har hørt så mye om!

Gledelig gjensyn med barna

En av ildsjelene som jobbet med å få realisert turen til Norge og Skandia Cup, er Tor Inge Skjøtskift i SpareBank 1 SMN. For ham er besøket et gledelig gjensyn.

– Jeg besøkte Filippinene for fem år siden, og disse barna har en tøff historie vi ikke aner konturene av. Derfor er det fantastisk å se gleden deres her i dag, sier han.

Etter å ha fått utdelt jakker, drar barna opp i dommertårnet i hoppbakken, og får se hopptreningen til ungdom fra Trønderhopp.

På vei opp til dommertårnet forteller Tor Inge at Streetlight-guttene også skal få ski på føttene:

– Vi skal bort i rekruttanlegget etterpå. De skal i det minste få prøve å ha på skiskoene, og så ser vi hvordan det går! Kanskje de tør å prøve seg?

– Jeg måtte jo prøve!

Og prøve seg, det gjorde de – om enn ikke fra hoppkanten, så rant de ned bakken til latter og applaus. Etter å ha sett Eldar Rønning falle under landing, kastet Streetlight-guttene seg fryktløst ut fra bakketoppen, en etter en.

– Hjertet mitt hamret, og jeg var veldig nervøs, forteller Dexter. Han er en av Streetlight-guttene som deltar på Skandia Cup – Men jeg måtte jo prøve, og bestemte meg for å nyte øyeblikket. Det var veldig gøy, og jeg er glad det har vært så mange aktiviteter for oss her i Norge.

Tøffe og takknemlige

Erlend Johannesen er ikke overrasket over at barna tør å prøve nye ting:

– De er noen tøffinger, hele gjengen, og sultne på se, oppleve og utforske. Vi har til og med badet på Gråkallen i 10 grader. Jeg var den eneste som ikke turte å hoppe uti, ler han.

Erlend er selv trønder, og er takknemlig for å kunne la barna oppleve hjemstedet hans. Han forteller at det er et eventyr for dem.

– Jeg tror de synes det er vanskelig å sette ord på ting. De ser at alt fungerer, at bussen går når den skal, og ikke minst varmen de blir møtt av – ikke i lufta, men fra menneskene, avslutter han.

Støtt Streetlight

Vi er stolt av å være et langvarig medlem av Streetlight-familien, en organisasjon som jobber for at barn i Tacloban på Filippinene skal få en bedre hverdag, og en lysere fremtid. Vi oppfordrer kolleger, næringsliv og privatpersoner til å støtte arbeidet de gjør.