Natalie Sandtorv er SpareBank 1 Jazztalent 2016

Jazzmusikeren Natalie Sandtorv (28) tildeles prisen SpareBank 1 Jazztalent. Sandtorv mottok prisen på Moldejazz i dag.

SpareBank 1 SMN etablerte i 2005 SpareBank 1 Jazztalent. Prisen på 50 000 kroner deles ut årlig på Moldejazz. Pengene skal gi mulighet for mottageren til å utvikle seg som utøver og holde konsert på festivalprogrammet påfølgende år. Juryen har bestått av programkomiteen for Molde International Jazz Festival og banksjef Per Oskar Olsen i SpareBank 1 SMN.

Natalie Sandtorv er født og oppvokst i Ålesund. Hun bor nå i Berlin.

I juryens begrunnelse heter det:

Årets SpareBank 1 Jazztalent er en kompromissløs utforsker. Den 28 år gamle sunnmøringen har i mange år øvd, komponert, spilt og improvisert, og jobbet fram svært mange prosjekter som har resultert i gode utgivelser og turnéer – i Norge, Europa, og i Asia.

Selv om improvisasjonsmusikk og elektronikk ofte står sentralt i uttrykket Natalie Sandtorv jobber innenfor, har hun også gjort seg bemerket innenfor melodisk jazzpop.
Med bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen, Musikkhøgskolen i Oslo og flere opphold i Berlin, har hun et bredt kontaktfelt og har jobbet med mange ulike musikere. Prosjektene hennes bærer navn som Morning has occured, The Jist, Not on the guestlist, Cokko i tillegg til solo under sitt eget navn.

Årets SpareBank 1 Jazztalent er en fighter og en stayer som ikke er redd for å vise seg fra alle sine musikalske sider. Det hun gjør er utført med overbevisning og med trøkk, enten det er med sterkt eller svakt volum. Hun er konstant på leting, og konstant skapende. Og juryen har tro på at Natalie Sandtorv vil få en betydelig rolle i utviklingen av norsk improvisasjonsmusikk.