Syk på ferie? Ring oss før du kontakter lege!

Vi vet hvilke leger og sykehus du bør oppsøke, og hvilke du bør holde deg unna.

Drømmeferien er i gang, men så skjer det. Du, eller noen du er glad i, blir syke eller skadet og trenger legehjelp.

Så hva gjør du? Har du reiseforsikring i SpareBank 1 skal du gjøre følgende:

1. Ta kontakt!

Det første du skal gjøre er å kontakte vår døgnåpne alarmsentral, SOS International, på tlf +45 70 10 50 50. Det gjelder uansett om du bare trenger en rask legesjekk eller du må oppsøke et sykehus.

TIPS: Legg inn telefonnummeret i kontaktlisten din før du reiser på ferie, gjerne nå med en gang!

2. SOS hjelper deg – på norsk!

I SOS sitter et team av leger, sykepleiere og koordinatorer klare til å hjelpe deg døgnet rundt. Du får alltid snakke med noen på norsk. SOS vil guide deg til nærmeste godkjente sykehus eller lege. SOS-legene vil beslutte den beste behandlingen og eventuelt hjemtransport i samarbeid med behandlede lege i landet.

Hvis du blir akutt innlagt, kan du be sykehuset eller noen i reisefølget ditt om å kontakte alarmsentralen.

Det er en god ide å ha med seg reiseforsikringsbeviset ditt, så du kan oppgi avtalenummeret.

Hvis du er kunde i banken, ligger reisebeviset ditt i mobilbanken. Vil du ha det tilsendt i posten, kan du bestille det i nettbanken under Postkasse – Bestillingsskjemaer.

3. Hva er SOS?

SOS har et verdensomspennende nettverk av leger klinikker sykehus og ambulansefly som de har godkjent kvaliteten på. De hjelper deg å styre unna leger eller klinikker som ikke holder den kvaliteten du bør forvente.

Ved å ringe alarmsentralen, får du også få hjelp til å få forklart diagnosen din eller få rådgivning på ditt eget språk, slik at det ikke oppstår misforståelser.

Det snakkes mer enn 35 språk på alarmsentralen, så her vil du få hjelp til å få den mest trygge behandlingen uansett hvor du er i verden.

4. Oppfølging underveis

SOS vil koordinere hele forløpet for deg, og du får god oppfølging underveis. Teamet sørger for å holde deg og dine pårørende løpende oppdatert og sikre en god dialog og planlegging mellom alle partene.

NB! Reis aldri utenlands uten en god reiseforsikring. Har du reiseforsikring, får du dekket utgiftene ved helsehjelp som fort kan koste tusener av kroner. I noen tilfeller kan det også dreie seg om millioner.

Sjekk pris og kjøp reiseforsikring