Feiret jubileum med fylkesmesterskap

Molde Taekwon-Do Klubb fyller 30 år i år. Søndag 18. september feiret de med å arrangere fylkesmesterskapet i taekwondo – med nye kampringer på plass.

I Moldehallen har Molde Taekwon-Do Klubb, som en av få klubber i regionen, både sin egen kampsporthall og en treningshall med speil. Her tok de imot de 150 deltakerne som konkurrerte under fylkesmesterskapet i helgen.

Vennskapelige kamper i alle aldre

Torgeir Haukebø er instruktør og styreleder i klubben, og var godt fornøyd med arrangementet:

– Vi har hatt deltakere mellom 12 og 56 år, fra hvitt til sort belte. De hadde vennskapelige kamper, og arrangementet ble en suksess. Det er alltid koselig når Molde blir fylt til randen av kampsportutøvere!

Kjøpte inn nye kampringer

I forkant av fylkesmesterskapet måtte klubben kjøpe inn nye kampringer. Molde Taekwon-Do Klubb sendte inn en søknad om støtte til oss, og vi var glade for å kunne støtte innkjøpet.

– I år har utøverne kommet til en ferdig hall, istedenfor å måtte bære og rigge selv. Det setter de pris på. Ringene kostet mye, men var sentrale for å gjennomføre stevnet. Det er mer profesjonelt med oppmerkede ringer enn å kjempe rett på parketten, forteller Torgeir.

Kampringene forhindrer fallskader for utøverne, noe som gjør sporten tryggere. I tillegg gir de nye kampområdene bedre trening for utøverne:

– Det er viktig at vi kan gi utøverne en treningsarena som ligner kamparenaen, og at de blir vant til å trene på kampringene. Du kan se på det som forskjellen mellom å spille fotball på naturgress og kunstgress.

Fysisk og mental likevekt

Taekwondo er en selvforsvarskunst med opprinnelse i Korea for over 1 000 år siden. Målet er fysisk og mental balanse, og øvelsen skal utvikle hele mennesket – ikke bare det fysiske.

– Taekwondo har fem grunnprinsipper: Høflighet, ærlighet, iherdighet, selvkontroll og en ukuelig ånd. Kunsten er basert på en tanke om at du skal stå opp for de svake, for rettferdighet og for at alle skal ha det godt, sier Torgeir.

I dag er det omtrent 12 000 taekwondo-utøvere i Norge. Neste år samles de i Molde, når Molde Taekwon-Do Klubb arrangerer norgesmesterskapet. Vi gleder oss!

Søk om støtte til lokale prosjekter og aktiviteter

Gavefondet vårt er nå åpent for søknader – søknadsfrist er 1. oktober 2016.