Hundretusener vet ikke hvilke forsikringer de har

450.000 nordmenn vet ikke hvilke forsikringer de har. Over 300.000 vet ikke hvor de har forsikringene sine. Det kan det fort lønne seg å gjøre noe med.

Det er smart å samle forsikringene hos banken din. Du får full oversikt over hva du har og hvor mye du betaler.

Kan virke tidkrevende og uoversiktelig

Mange får reise-, uføre- eller ulykkesforsikring gjennom jobben. Dessuten har LO og andre arbeidstakerorganisasjoner blant annet innboforsikring inkludert i medlemskapet. Nettopp denne mengden av forsikringer tror forbrukerøkonomen kan være noe av årsaken til at mange har mistet oversikten over hva de har og hvor.

– Jeg tror mange kan spare en god del på å gå gjennom egne forsikringer og hvilke de har gjennom jobb og fagforening. Med full oversikt er det mye lettere å vurdere om du er godt nok sikret, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Uten kunnskap om forsikringene sine, er det også en fare for å kaste bort penger på dobbeltforsikring. Å sette seg inn i hvilke forsikringer man har kan derfor også bli lønnsomt.

Fordeler med å samle forsikringene i banken – helt enkelt

– Fordelen med å samle forsikringene i banken er at du får du full oversikt over hvilke forsikringer du har i nett- og mobilbanken, og du kan snakke med samme person om både bank og forsikring. En slik totalgjennomgang i økonomien gir deg trygghet for at du har forsikringene du trenger, forteller privatøkonom Endre Jo Reite i SpareBank 1 SMN.

Samler du alle forsikringene dine hos oss så får du en bedre totalpris (inntil 20 % rabatt) på grunn av helkundefordeler. Skade kan du dessuten enkelt melde i mobilbanken, og her har du også både reiseforsikringsbevis og veihjelpsbevis om det skulle bli behov for det.

– Det er viktig for oss at du som kunde får god rådgivning og de beste løsningene for din økonomi. Derfor gjør vi hele jobben for deg om du ønsker det. Det inkluderer å flytte forsikringene og å slå opp med de andre selskapene for å få samlet dem her.

Samle alt på et sted

Undersøkelsen er digital og utført av Respons Analyse i perioden 30.8. – 16.9. 2016 med et landsrepresentativt utvalg på 2.210 personer.