Si ja til brukt: Bli med på Byttehelg!

Ditt skrot kan være en annens skatt – og motsatt. I år er det Byttehelg i hele Norge den 12. og 13. november. Idrettsklubber og lag oppfordres til å melde seg opp til å arrangere. Det gir venner og naboer garantert gode kupp, samtidig som idrettsklubben får kroner i kassa.

Få idrettslaget ditt til å bli med på Byttehelgen! Da kan de i nærområdet få solgt utstyr de ikke lenger trenger, og noen som har behov kan få kjøpt seg bra og brukt utstyr.

Hommelvik IL Langrenn: – Bra utstyr trenger ikke være nytt

Etter å ha vært med på Byttehelgen for første gang i fjor, var Hommelvik IL Langrenn fast bestemt; De skal være med også i år. Håvard Stjern mener Byttehelgen sprer skiglede.

– Det har blitt dyrt å drive med skisport hvis du skal kjøpe alt nytt. Med Byttehelgen viser vi at det ikke er nødvendig å ha det dyreste og nyeste. Du kan gå fort på ski selv om utstyret ditt har bytta eier både fire og fem ganger, sier Håvard, som sitter i økonomiutvalget i Hommelvik IL Langrenn.

Den nasjonale Byttehelgen arrangeres av SpareBank 1 og Norges Skiforbund. Ditt lokale idrettslag sørger for gjennomføringen, mens folk tar en runde i garasje og boder for å finne frem skiutstyr som ikke gjør annet enn å samle støv. Omsetningen fordeles på selger og klubb.

Stor fortjeneste for klubben

Idrettsklubbene som melder seg på får tilsendt «Byttehelgpakken» fra SpareBank 1 og Norges Skiforbund. Pakken er gratis, og inneholder alt fra t-skjorter for de frivillige og måleguider for kundene, til plakater som kan henges opp for å fortelle folk at det arrangeres Byttehelg.

– I tillegg til at vi tjente penger og spredde skiglede, hadde vi det veldig artig og sosialt i klubben, sier Håvard, som anbefaler idrettsklubber å melde seg på før fristen 22. september.

Hommelvik IL Langrenn hadde en omsetning på 55.000 kroner på Byttehelgen i fjor, etter å ha solgt nærmere 400 skisko, langrennski, fjellski, snowboard og skøyter.

– Skiklubben har hatt loppemarkeder og lignende tidligere, men vi har aldri hatt et så vellykket arrangement og fått så god respons som da vi var med på den nasjonale Byttehelgen. I år blir sikkert responsen enda bedre, sier han.

Sjekk hvilke idrettsklubber som allerede har meldt seg på!

Bli med på Byttehelgen og vis at gammelt kan være gull. Som Niklas Dyrhaug sier: «Det e jo den som står på skia som vinn – utstyret kan jo itj gå tå sæ sjøl».

Meld interesse før 22. september