Sunn mat og sunn økonomi for unge

Hva får du når mesterkokk Adrian Løvold og forbrukerøkonom Magne Gundersen møtes? Jo, et lynkurs i hvordan du kan lage sunn, god og enkel mat og samtidig ha sunn økonomi.

Denne uken fikk 120 av våre kundeklubb-medlemmer med venner oppleve forbrukerøkonom Magne Gundersen og mesterkokk Adrian Løvold. Sammen viste de deltakerne på det gratis matkurset hvor enkelt det er å leve sunt – både økonomisk og kostholdsmessig.

– Akkurat som det er enkelt å lage sunn mat, kan enkle grep gjøre at du får mer ut av pengene dine, sier Magne.

Enkelt, sunt og billig

Mesterkokken fra Trøndelag er en av Norges beste på kjøkkenet. Og han har mye kunnskap å dele om mat:

– Vi gir noen grunnkunnskaper som gjør at folk kan utnytte råvarene de allerede har i kjøleskapet sitt. Det beste utgangspunktet for sunn og god mat er rene råvarer, forteller Adrian.

Se bildene fra matkurset her.

– Raskere enn ferdigpizza

Sammen med Magne tilberedte kokken først grønnsaksjuice, deretter pasta med chorizopølse – og viste at sunn mat ikke trenger å være vanskelig:

– Pastaen er raskere å lage enn å varme opp ovnen for ferdigpizzaen, men den gir deg energi mye lenger, sier Adrian. Han lot publikum ta tiden, for å vise hvor kort tid det egentlig tar å stelle i stand et måltid som er godt for både kropp og sjel.

Oppskriften for sunn økonomi

Mens Løvold forberedte pastamåltidet i større skala – slik at alle deltakerne skulle få smake – presenterte Magne oppskriften på en sunn økonomi.

– Har du en oppskrift, kan du planlegge og gjøre smart valg. Da får du en tryggere økonomi, sier forbrukerøkonomen.

Magne sin oppskrift består av disse ingrediensene:

  1. Planlegg
  2. Unngå sløsing
  3. Ha gode vaner
  4. Vær forsiktig med kreditt
  5. Spar smart

– Det viktigste folk kan lære er at det ikke er så vanskelig å få en sunn økonomi, og jeg håper deltakerne blir inspirert. Små grep er alt som skal til, og du ser virkningen av dem med en gang, smilte Magne.

Hvem var invitert på gratis matkurs?

Alle våre kunder mellom 18 og 34 år kan laste ned og melde seg inn i kundeklubb-appen. Her får du invitasjoner, konkurranser, rabatter, gode tilbud og mange fordeler i gjennom hele året.

Jeg vil vite mer om kundeklubben