Vanntrampoline skaper liv og røre

Ildsjeler på Beitstad syntes vanntrampolinen i Steinkjer sentrum var så bra, at de tok saken i egne hender for å skaffe en til stranda på Tørre. Det fikk de til med spleiselag og støtte fra banken.

Siv Astrid Stamnes og de andre foreldrene på Beitstad var lei av at barna måtte reise inn til Steinkjer sentrum for å leke på den nye vanntrampolinen som var der.

– Døtrene mine på 14 og 17 år drar ofte til Steinkjer for å finne aktiviteter, og det kan oppleves som urettferdig at sentrum får alt. Derfor ville vi skape litt liv og røre for barn og ungdom her på Beitstad på sommertid, forteller Siv Astrid.

Lokalt spleiselag

Så, en dag da foreldrene satt på stranden på Tørre, fikk de ideen om å skaffe vanntrampoline til Beitstad også.

Beitstad er en liten landbruksbygd, med omtrent 900 husstander. Likevel har de både turnforening, korps, idrettslag og båt- og friluftsforening. Siv Astrid fikk med seg foreningene, og sommeren 2014 begynte ballen å rulle.

– Trampolinen kostet 46 000 kroner, så vi trengte penger. Vi er en liten bygd, men har mange ildsjeler, så vi fikk midler fra et legat, et par entreprenører og det lokale sanitetslaget. Vi arrangerte også spleiselag hvor innbyggerne kunne kjøpe andeler. Likevel hadde vi ikke samlet hele summen, sier hun.

Siv Astrid visste heldigvis råd. Gjennom mange år som engasjert i både korps og turnforening, var hun kjent med at banken gir penger til aktiviteter og prosjekter to ganger i året. Hun sendte inn en søknad om støtte, og da den ble innvilget ble det nok til en vanntrampoline. Den skaper mye glede blant de unge i bygda.

Turn og flørt på vanntrampolinen

Vanntrampolinen ble sjøsatt sommeren 2015, og nå sogner innbyggerne til den lokale stranden på fine sommerdager.

– Folk får en grunn til å dra på stranden for å bade. Jeg er leder for en turngruppe som blir rastløse i sommerferien, og det er ikke alle som har trampoliner i hagen sin. Så da har vi turntreninger på vanntrampolinen istedenfor, forteller Siv Astrid.

Hun mener vanntrampolinen har blitt et symbol på det lokale engasjementet på bygda, og er stolt over å ha fått den på plass.

– Vi hadde et mål om å skape aktivitet utenfor sentrum, og det har vi klart. Og nå som vi har fått vanntrampoline her, har ikke barna noen unnskyldning for å dra til Steinkjer på flørt lenger, ler Siv Astrid.

Hun tenker seg om et øyeblikk:

– Men nå flørter de vel på vanntrampolinen istedenfor!

Vil du også ha støtte til lokale prosjekter? Gavefondet vårt er nå åpent for søknader – søknadsfrist er 1. oktober 2016.

Foto: Arne Opdal

Foto: Siv Astrid Stamnes