Lanserer språkverktøy som gir perfekt uttale

Næringstalentet Adine Dørum vil bidra til at folk verden over lærer språk. Etter år med utvikling av ideen, vil språkverktøyet Sounds Good lanseres i høst. Men først: En tur til Palo Alto og Silicon Valley med banken.

Lyder og uttale er utfordringer når du lærer et nytt språk. Det er blant annet vanskelig å uttale de ordlydene du ikke bruker i eget språk, eller å skille lydene som ligner i det nye språket.

Utfordringer som dette skal imidlertid språkverktøyet Sounds Good hjelpe deg med.

Hjelper deg å uttale ordene riktig

Språkopplæringen med Sounds Good er enkel. Alt du trenger å gjøre er å snakke til mobiltelefonen din, og få korrigering på hvordan du uttaler lyden, ordet eller setningen.

Adine Dørum er gründeren bak. Hun samarbeider med blant andre språkforskere fra NTNU og NTNU Technology Transfer for å sette ideen ut i livet. Nå gleder de seg over at språkverktøyet etter all sannsynlighet vil lanseres allerede i november. Den første versjonen vil ta for seg britisk-engelsk.

– Endelig ser vi lys i tunnelen, etter å ha arbeidet svært lenge med produktutvikling. Vi har særlig jobbet med designet, for å skape et funksjonelt og artig verktøy, sier Adine, som holder til på Mesh i Oslo.

Norge først – Kina og Japan neste

I ekte gründerånd har 28-åringen ambisiøse mål. – Jeg har et hårete mål om å skaffe minst 100.000 brukere seks måneder etter lansering, sier Adine.

Den britisk-engelske versjonen av Sounds Good skal i første omgang testes i Norge. Deretter planlegger Adine lansering i Kina, Japan og andre asiatiske land.

– Flere store markedsaktører, både nasjonale og internasjonale, har vist interesse for verktøyet. Det er gøy! sier Adine.

Adine Dørum og Sounds Good var én av seks vinnere i SpareBank 1 SMN Gründerkonkurranse høsten 2016. Nå er de på reise i Silicon Valley og Palo Alto med banken for å lære mer om hvordan man kan lykkes i utlandet.

Skal lære å lykkes i utlandet på tur til Silicon Valley

Søndag pakket Sounds Good-gründeren kofferten og reiste til USA med oss i SpareBank 1 SMN. Hun er én av seks gründere som vant årets gründerkonkurranse og tur til Silicon Valley i San Francisco.

Noe som står sentralt på turen, er å lære hvordan de jobber med startups, investorer og skalering i Silicon Valley. Adine trenger innspill rundt dette – hun har nemlig planer om å utvide teamet etter hvert.

– Sounds Good må markedsføres, og da kreves finansiering. For meg er målet med turen å treffe så mange som mulig som kan ha relevans for oss. Kanskje kommer jeg til å knytte kontakter som kan lede inn i partnerskap, og gjerne en fremtidig investering, sier Adine.

Under USA-reisen vil gründerne blant annet få besøke Google, Nordic Innovation House og universitetene Berkeley og Standford. I tillegg skal de ta turen innom flere inkubatorer, for å få inspirasjon fra andre bedrifter som er i startfasen.

Her er resten av gründerbedriftene som vant tur:
  • Myworkout, som har utviklet treningsappen MyBioage som måler intensiteten på treningsøktene.
  • WaterLinked, teknologi for trådløs kommunikasjon under vann.
  • SuperEgo, digital psykologi for å styre behandlinger og følge pasienter digitalt.
  • Pick Your Day, en AirBNB-lignende tjeneste for digital formidling av opplevelser.
  • Eilertsens Konsult, med brannvarsling på mobil.

Gründerspire? Få tips og råd til oppstarten