NYHET! Slik betaler du enkelt hele kredittkortregningen – hver gang

Mange har irritert seg over at kredittkortregningene bare viser minstebeløpet, og ikke det du faktisk skylder. Det har vi gjort noe med. Kredittkort skal være enkelt å betale ned. 

En av fordelene med kredittkort, er at det er gratis å bruke så lenge du betaler hele regningen ved forfall. Hvis ikke må du betale renter på det som står igjen, og det kan bli dyrt.

Det har vært for vanskelig

I dag er bankenes praksis at kredittkortregningen er ferdig utfylt med minstebeløpet, og ikke det du faktisk har brukt.

Tanken bak er logisk nok: Den eneste månedlige betalingen du har forpliktet deg til da du mottok kredittkortet, er minstebeløpet.

Ulempen er at du hele tiden må gå inn i nettbanken og endre beløpet manuelt, hvis du ønsker å betale alt du skylder. Eller du må ringe banken, for å be dem endre fremtidige fakturaer til fullt beløp.

Selvbetjent på mobil og i nettbanken

Nå lanserer SpareBank 1 en enkel løsning for deg som ønsker å betale alt på en gang.

Har du kredittkort fra SpareBank 1 er alt du trenger å gjøre å gå inn på mobil- eler nettbanken og hake av for «jeg vil betale alt jeg skylder hver gang, og ønsker å få faktura på totalt skyldig beløp».

Full automatikk

Ønsker du en enda enklere løsning, kan du kombinere valget med AvtaleGiro. Da trekkes hele beløpet automatisk fra brukskontoen din på forfallsdato uten at du trenger å løfte en finger.

Velger du eFaktura i stedet, kan du fortsatt betale mindre når regningen først kommer, så lenge du betaler minstebeløpet eller mer.

Fleksibelt

– Men hvorfor må jeg aktivt be om å få faktura på alt jeg skylder. Burde ikke det være standard?

Noe av vitsen med kredittkort er jo faktisk at du skal kunne låne penger for kortere perioder, uten å forplikte deg til å betale alt på en gang.

Mange kunder verken vil – eller kan – betale hele beløpet hver måned. Med denne løsningen blir det enkelt både for deg som vil betale alt du har brukt hver måned – og for de som ikke vil det.

Gode grunner til å ha kredittkort