Slik kan du samle inn penger enkelt, trygt og uten kontanter

Norsk dugnadsånd har blitt digital. Med den nye crowdsourcing-tjenesten Frunder, kan man nå enkelt og trygt samle inn penger. Det skal hjelpe ildsjeler med å få ting til å skje.

Med den nye, digitale tjenesten Frunder får du en enkel, gratis og trygg måte å samle inn penger på. Tjenesten kan brukes av alle.

Tilrettelagt for TV-aksjonen 2016

Når TV-aksjonen blir arrangert 23. oktober, skal Frunder brukes for å samle inn penger. Faktisk skal det tas i bruk av 3 405 skoler i forkant av TV-aksjonen, det blir det virkelige startskuddet for tjenesten.

Du kan opprette en egen innsamling til TV-aksjonen for familien, jobben, klassen, vennegjengen eller annet her.

Du trenger ikke å være kunde av SpareBank 1 for å bruke Frunder – dette er en tjeneste for alle. Tjenesten er også integrert med mCASH.

Kan brukes til både store og små formål

Tjenesten har allerede blitt brukt til innsamling for flere ting. I Horten samlet de inn 47.050 kroner til nye gangstier på Rørestrand – det var 17.000 mer enn målet.

En annen frund ble startet da en student kom til et møte med opprevet skjorteerme. Da frundet de andre på møtet ny skjorte til ham, ved å samle inn 800 kroner.

– Du bestemmer selv hvor bredt det skal spres. Du kan få med så mange du vil: Du kan dele den på Facebook, henge opp en QR-kode på butikken eller bare sende den på mail til de du sitter i møte sammen med, forteller leder for digital utvikling i SpareBank 1 SMN, Knut Eilif Halgunset (på bildet). Han har vært med på prosjektet siden det startet.

Et samarbeid mellom SpareBank 1-bankene

– Banken er avhengig av lokalt engasjement, og har over tid prøvd å støtte gode, lokale tiltak. Med Frunder kan vi gi ildsjelene et verktøy som kan hjelpe dem realisere ideene sine sammen med andre. Dette er den digitale versjonen av norsk dugnadsånd, sier Knut.

Tjenesten er et resultat av samarbeid mellom alle SpareBank 1-bankene i Norge. Men du må ikke være kunde i SpareBank 1 for å ta den i bruk.

– Frunder gir hverdagsheltene mulighet til å gjøre noe med de gode ideene de har lokalt. Det er ingen begrensninger for hva du kan bruke den til, og ildsjelene får full kontroll over innsamlingene sine. Det er kun kreativiteten som setter grenser, avslutter han.

Har du noe du brenner for? Eller kanskje du vil støtte andre ildsjeler?

Opprett innsamling