2000 kroner i måneden sikrer inngangsbilletten til boligmarkedet

Se hvordan bare 2000 kroner i måneden sikrer deg inngangsbilletten til boligmarkedet.

Høye boligpriser og kravet om 15 prosent egenkapital, gjør at mange unge opplever kjøp av egen bolig som nærmest umulig. Sånn trenger det ikke å være.

For den smarte spareren, som jevnt og trutt setter penger inn på BSU-kontoen, så er det ikke så umulig som mange tror – bare se her:

– Din innsats er litt over to tusen i måneden og en dose utholdenhet. Belønningen? Nok egenkapital til å kjøpe en bolig, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Forutsetningener at du sparer 2.083 kroner i BSU hver måned i 8 år. I tillegg sparer du hele skattefradraget som du får av staten for de årene. De setter du inn på en ekstra sparekonto med god rente. Renta på begge kontoene anslås til 3 prosent.

– To tusen i måneden er en ting, noe annet å holde det gående i åtte år. Det er krevende, men ikke umulig. Belønningen for sparingen er jo fantastisk, sier Gundersen.

Nok egenkapital til nesten 2 mill. bolig

Forbrukerøkonom Magne Gundersen

Med 265.385 kroner på konto har du altså nok egenkapital til å kjøpe en bolig til  1.769.233 kroner, forutsatt at du får så mye lån i banken. Det kommer an på betalingsevnen din.

Og, du kommer faktisk ganske langt med denne kjøpesummen. I dag har finn.no over 3.000 boliger til salgs med en samlet prisantydning under 1,75 millioner kroner.

– BSU er fantastisk og er fortsatt verdens beste spareordning! sier Gundersen.

Hvem drar mest nytte av en slik spareordning?

Tjener du mer enn frikortgrensen på 39.950 kroner må du betale skatt. Det er først som skattebetaler du har krav på skattefradraget, og for å få alle 5000 kronene tilbake, må du ha en inntekt på cirka 60.000 kroner eller mer.

Sparer du ikke i BSU? Da kan du lese mer om fordelene her!