Derfor bør du handle på nettet med kredittkort

Mange har innsett at det er lurt å bruke kredittkort fremfor bankkort når de handler på nett. Men ikke alle er klar over sikkerheten kredittkortet gir deg. 

Det vanligste problemet med netthandel er forsinkelser eller ingen levering. Svindel forekommer mer sjeldent. Du står svakere ved ikke-levering og konkurs dersom du betaler med andre betalingsmidler. Bruker du derimot kredittkort, hjelper banken deg med å få pengene dine tilbake dersom selger ikke leverer.

Om en tjeneste blir hacket eller noe annet skulle skje slik at kortinfoen din havner på ville veier, vil du være veldig takknemlig om det er kredittkortet og ikke bankkortet det var snakk om. Havner bankkortinfoen din i gale hender, risikere du i verste fall å få kontoen din tappet. Men med et kredittkort er det ikke dine penger som forsvinner. Du betaler jo i etterkant, så dine egne kontoer står urørt. Både ved svindel og om du skulle trenge å klage på et kjøp, har du flere rettigheter og enklere løsningsvei ved bruk av kredittkortet.

Finansavtaleloven sier at tap fra misbruk av kortet, for eksempel at det trekkes mer enn du har avtalt, skal tilbakebetales av banken (kortutsteder). Loven sier at du kan rette de samme kravene mot kortutsteder som du kan rette mot butikken. Det betyr for eksempel at du kan ta reklamasjonssaker direkte med banken når butikken ikke ordner opp, eller går konkurs.

Det beste er å aldri betale på forhånd, før du vet at alt har gått etter planen. Kredittkort er ofte den letteste måten å gjøre dette på. Det absolutt verste er å overføre pengene direkte til selger før varen er levert. Da sitter du praktisk talt uten noen beskyttelse.

Enkelt og kort fortalt vil alt du kjøper på nett, ting eller tjenester lønne seg ved å betale med kredittkortet. Du har hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank, og kan enkelt overføre mellom kort og konto eller betale inn ekstra når det måtte passe. Husk å legge på «foreldrekontroll», slik at ikke belastninger kan gjøres på kortet av andre enn deg selv.

Har du ikke SpareBank 1 kredittkort? Søk om å få det nå!