Musikkpris til Kristian Tangvik

Årets mottaker av Geir Digernes Minnespris er en meget dyktig tubaist fra Trondheim som studerer i København.

Kristian Tangvik mottok prisen under årets Julejazz, etter en grundig vurdering av årets kandidater. Han oppfyller klart kriteriene som sier at han skal ha røtter i det trønderske musikklivet, være i startfasen av karrieren, og allerede ha markert seg sterkt som utøver.

Et solid talent

Årets prisvinner er født i 1986, spiller tuba og startet sin musikalske karriere i Brundalen og Charlottenlund Skolekorps.

Etter Heimdal vg skole, folkehøgskoler og Musikkvitenskap på Dragvoll ble det studier på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han tok en mastergrad der i 2013 og studerer nå på deres spesialstudium “Solisten”.

Prisvinneren har bl. a. spilt i Django Bates stoRMChaser, vært musikklærer i Sør-Afrika og medvirker allerede på et titalls CD-innspillinger. Blant dem med The Horse Orchestra, som mottok hele to priser for “Living The Dream” under Danish Music Awards i 2015.

Nå kan du søke om eller nominere noen til Talentstipend for 2017

Bakgrunn for prisen

Prisen gis til minne om bassisten Geir Digernes, som gikk bort i 1997. Geir var student ved Jazzlinja NTNU, og spilte bl. a med Åge Aleksandersen, Sirkelsaga og Jack Secret. I tillegg til å holde et høyt nivå på hovedinstrumentene el-bass og kontrabass, var han aktiv som komponist og sanger.

Geir Digernes Minnepris er på 25.000 kroner og gis av banken i forbindelse med Julejazz hvert år. Komitéen består av medlemmer fra Digernes familie, Sparebank 1 SMN og Trondheim Jazzfestival.