Slik shopper du smart på romjulssalget

Enten du faller for fristelsene, eller du bare handler det du trenger, så kan disse tipsene hjelpe deg om du skal handle noe i romjula

Mange mottar i disse dager eposter og sms med supertilbud fra kjeder og enkeltbutikker i hopetall. Romjula er ikke bare byttedager, men også salgsbonanza for handelsstanden. Med noen ekstra kroner fra julegaver man har fått kan det være enkelt å falle for fristelsene.

1. Ikke kjøp ting du ikke trenger for penger du ikke har

Mange starter opptakten til det nye året med å bruke mer enn de har, og kanskje faller de for fristelsen om å utsette betalingen av varen til nyåret. Ikke plukk med deg mange ting du ikke har bruk for, eller end med å kjøpe noe tilfeldig annet når det er tomt i hylla for den varen man lette etter.

2. Ikke alle tilbud er så gode som de virker

Hvert år ser vi eksempler på folk som har latt seg rive meg, og handlet tilbud som tilsynelatende var gode – men som viste seg å ikke være det. Ikke ta for god fisk at før-prisen stemmer, men sjekk sider som prisjakt.no for å sammenligne priser mellom butikkene.

3. Lag en handleliste

Med mindre du har rom for å shoppe bare for å shoppe, er det en god idé å lage en liste over hva du faktisk trenger. Hva har du virkelig behov for, og hva ville du kjøpt dersom det ikke var tilbud? Da blir det lettere å sile ut de tilbudene som virkelig er for deg. Du slipper dessuten å sitte igjen med tre jakker, en dings, og skjegget i postkassa, når det du egentlig trengte var bukser og løpesko.

4. Sett en kjøpsgrense

Har du 2 000 kroner å bruke, eller kanskje 10 000? Bestem deg på forhånd, så slipper du å våkne angrende dagen derpå, og lure på om du må leve på nudler resten av måneden.

5. Følg med på favorittene

Er det visse nettbutikker du vet det er stor sjanse for at du vil handle i? Meld deg på nyhetsbrevet deres i forkant, og følg dem på sosiale medier. Da får du det også med deg når enkelte velger å tyvstarte salget. Det skjer stadig oftere, nemlig.

6. Betal med kredittkort når du handler på nett

Uansett sum, er det alltid smartest å bruke kredittkort når du handler på nett. Da har ingen direkte aksess til brukskontoen din, og du har bedre rettigheter om noe skulle gå galt, som at det er noe feil med varen, eller at den aldri kommer frem.

Slik bytter du julegaver i romjula

Derfor er det tryggere å handle på nett med kredittkort