Ønsker Worldcup-finale til Trondheim

Trondheim varsler at byen ønsker å være vertskap for verdenscuprennene i langrenn 16. til 19. mars. SpareBank 1 SMN, Coop Midt-Norge, TrønderEnergi, Koteng Eiendom og Adresseavisen/Polaris Media stiller opp som garantister.

Russland ble like før jul fratatt World Cup-finalen i langrenn på grunn av landets pågående dopingsak. Det har åpnet muligheten for Trondheim til å bli vertskap. I en felles pressemelding sier garantistene at ser det som en del av sitt samfunnsansvar å bidra til sunn, positiv aktivitet i regionen.

– En verdenscupfinale i langrenn vil bety mye for hele Trøndelag og vil være viktig for landsdelen som fremtidig VM-arrangør. Gjennom et slikt arrangement kan arrangementskompetanse utvikles, nye frivillige rekrutteres og dugnadsånden styrkes. Arrangementer som dette engasjerer mange og betyr noe for folk flest. Trondheimsregionen er gode på samspill mellom myndigheter, næringsliv og idrett. Nå snur vi oss raskt med ambisjon om å få til den største idrettsfolkefesten i Trondheim og Granåsen siden 1997, sier garantistene i pressemeldingen. 

Generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal, er imponert over handlekraften i Trondheim, og sier nå at det skal gjennomføres nye møter og samtaler med FIS før det blir levert et forslag til skistyret, som tar endelig stilling til om Norge og Trondheim skal søke om å få verdenscupavslutningen.

Det er ventet at det internasjonale skiforbundet FIS velger arrangør i løpet av neste uke. Trolig står det mellom Quebec (Canada), Planica (Slovenia) og Falun (Sverige).