– Som ung er det viktig å tenke på pensjonen så tidlig som mulig

Starter du sparingen i dag vil rentes-rente gi stor gevinst.

Tjueårene er perfekt for å starte pensjonssparingen. Da slipper du nemlig unna med mindre sparebeløp, da rentes-rente effekten gjør mesteparten av arbeidet for deg.

Privatøkonom Endre Jo Reite oppfordrer unge til å starte pensjonssparingen så tidlig som mulig.

– Som ung er det viktig å tenke på pensjonssparingen så tidlig som mulig. Hvis du sparer 1.100 kroner månedlig på en pensjonskonto fra du er 20 år til du fyller 67 år, så kan du ende opp med omtrent 5,2 millioner kroner ekstra til pensjon. Du har da spart kr 564.000 kroner fra egen lomme, mens resten er gevinst, sier Reite

Du må ikke på død og liv kjøpe bolig. Er du ung, er det ikke nødvendigvis fornuftig å kjøpe egen bolig.

– Mange er i en situasjon der livet ennå ikke er hugget i stein, både når det kommer til hvor man skal bo, og hvem man skal bo med. Kostnaden ved å bytte bolig er stor, og du trenger høy prisvekst for å gå i pluss. Få unge tenker på at det er mulig å tape penger på bolig, særlig i de store byene. Unge mennesker er spesielt utsatt, mener Reite.

Kombiner sparing til pensjon og bolig. Tenk på hva du ønsker ut av livet før du hiver deg på boligkarusellen. Skal du først kjøpe bolig, så bør du vite hvor du kommer til å befinne deg de neste 5-10 årene.

Du bør fylle opp BSU-kontoen pga. god rente og skattefradrag, men glem ikke langsiktig sparing på en pensjonskonto. Da får du flere muligheter senere i livet.

Det trenger altså ikke være enten eller, men – ja, takk, begge deler.

Ikke nøl, start pensjonssparingen i dag!