Samspill – både med og uten instrumenter

Spilleglede og vennskap for livet. Korps er mer enn bare noter og uniform. Nettopp derfor jobber Anne Langlo for å gjøre korpset tilgjengelig for alle unge.

– Barn har godt av å spille i korps. Det er sosial læring, og noe de tar med seg gjennom hele livet, sier Anne, som er leder i Åsvang og Eberg Skolekorps.

Korpset består av omtrent 90 unge musikanter – gutter og jenter fra 8 til 20 år. De spiller i aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps. I tillegg har korpset et storband for de eldste musikerne.

Hvert år reiser korpset på tur, spiller konserter, har seminarer og prosjekter. De har også et samarbeid med SFO på Åsvang skole og Eberg skole hver vår. Interessen for prosjektet viser at korps fortsatt er populært blant barn.

– 80 stykker har meldt seg på, og vi hadde egentlig bare plass til 60. Vi har slått alle rekorder i år, sier Anne.

1 million kroner ekstra til korps

Korpset har flere ganger søkt og fått støtte fra SpareBank 1 SMN, til alt fra innkjøp av uniformer til komponering av musikk for storbandet. Selv om dugnadsånden fortsatt er viktig for korpset, forklarer Anne at støtten bidrar til å opprettholde tilbudet til barna uten å måtte sende dem ut på lodd- og dopapirsalg.

I år slår vi i SpareBank 1 SMN et ekstra slag for korps, og har derfor satt av 1 million kroner ekstra som skal gå til skole- og kombinertkorps i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Sikrer et tilbud for alle

Anne oppfordrer alle korps til å styrke fellesskapet ved å søke om støtte.

– Korps er en dyr fritidsaktivitet, og vi vil at det skal være et tilbud for alle. Barn og unge som kanskje ikke finner sin plass andre steder, blir en del av et fellesskap når de spiller i korps. De lærer å samarbeide, blir modigere og føler mestringsevne. Da er det viktig at alle får muligheten til å være med – uansett lommebok, sier hun.

– Det tar ikke lang tid å skrive søknaden, og slike støtteordninger gjør at flere barn kan bli med på korpsturer og lignende. Da blir det enda mer samspill, og enda mer glede.

Trenger korpset ditt nytt utstyr, eller kanskje hjelp til å få i gang et spennende prosjekt?

Søk om støtte før 1. april