Kvitt deg med kjørelengdeangsten

Er du en av dem som frykter at du har kjørt lenger enn hva du har oppgitt til forsikringsselskapet? Frykt ikke mere. Nå finnes det en smart bilforsikring for deg!

Når vi kjøper vanlig bilforsikring, melder vi inn hvor mange kilometer vi forventer å kjøre i løpet av ett år til forsikringsselskapet, og når året nærmer seg slutten, kommer den gjenkjennelige følelsen snikende: Kjørelengdeangsten!

Altså angsten for at et uhell skal skje og du får erstatningen redusert fordi du har kjørt lenger enn avtalt.

Du betaler kun for det du kjører

– Mange har kjørelengdeangst og frykter at de skal ende opp med å få avkortet erstatningen ved en eventuell skade. Dette er en frykt vi nå fjerner, sier leder for innovasjon i SpareBank 1, Svein Skovly.

Med SpareBank 1 sin nye og smarte bilforsikring kan du kvitte deg med kjørelengdeangsten en gang for alle. Med Smart bilforsikring trenger du nemlig ikke lenger å tenke på hvor langt bilen kjører, for kilometerne du kjører registreres automatisk.

SpareBank 1 justerer også prisen for deg slik at du kun betaler for de kilometerne du faktisk kjører. Kjører du mer enn avtalt, betaler du litt ekstra. Kjører du mindre enn oppgitt, betaler du en lavere pris for forsikringen.

Billigere, tryggere og mer rettferdig

I tillegg til å fjerne kjørelengdeangsten, belønner også Smart bilforsikring trygge sjåfører som kjører med god flyt i trafikken – det vil si med mindre bråbrems, hard akselerasjon og bråsvinging. Ved å installere en såkalt smartplugg i bilen, registreres nødvendige data om hvordan bilen kjøres. Det samles ikke inn data om hvor bilen er eller hvem som kjører den.

Kjører du med god flyt, oppnår du god kjørescore – og vil oppleve at forsikringene blir rimeligere.

– Med smartforsikringer utnytter vi mulighetene som ligger i teknologi og data på en smartere måte. I tillegg til at kundene oppnår mange fordeler, som redusert kjørelengdeangst og rimeligere forsikring, er også potensialet for samfunnsmessige besparelser enormt. Sjåfører som motiveres til å kjøre med god flyt, forebygger skader og ulykker, og gir tryggere norske veier, sier sier leder for innovasjon i SpareBank 1, Svein Skovly.