VippsGO åpner en helt ny salgskanal!

– Nå kan alle lag og foreninger, butikker og bedrifter åpne sin egen butikk på mobilen, sier Vipps-sjef Rune Garborg stolt.

 

I dag lanseres VippsGO, en ny tjeneste i Vipps-appen som forenkler både kjøp og salg. Garborg kaller det «neste generasjon Vipps».

Digitaliserer handelsnæringen

– VippsGO vil gi handel- og tjenestenæringen et digitalt løft. Alle skal lett kunne sette opp en butikk på mobilen på under 30 minutter.

Nettbutikker er kostbare investeringer for de fleste bedrifter. Dermed er det stort sett større aktører som har råd til det. VippsGO, derimot, krever ingen investeringer. Enhver bedrift – eller lag/forening – som har Vipps, kan enkelt sette opp sin egen digitalbutikk og få tilgang til en markedsplass med 2,4 millioner Vipps-brukere.

Alt de trenger å gjøre, er å liste opp vareutvalget med priser, samt eventuelt bilder og informasjon. Mobilen fungerer dermed både som varehylle og betalingsplattform.

Enklere å handle

For kundenes del kan det knapt bli enklere: Søk opp butikken i Vipps, velg hva du vil ha, og betal med fingeren. Så er det bare å vise kvitteringen i butikken og plukke med seg varene. Mindre kø og stress, og heretter slipper du å ringe for å bestille frisørtime eller take-away.

– I praksis blir mobilen det nye kassaapparatet, der hverken kort eller kontanter er nødvendig, sier Garborg.

Dermed tar Vipps et nytt skritt i retning av å bli en betalingsplattform som dekker alle områder, og Garborg rykker nærmer målet om å gjøre lommeboka overflødig.

Store ambisjoner

Vipps-sjefen har satt ambisiøse mål for den nye tjenesten: 30 000 bedrifter skal ta i bruk VippsGO i løpet av 2017.

– Det er et ganske hårete mål, men vi har stor på at vi vil lykkes.  Og det hjelper jo at vi har fått med oss 106 sparebanker som nå tripper etter å komme i gang med å selge til kunder land og strand rundt. Det skal ikke stå på distribusjonskraften vår!

Ta en for laget!

Også du kan bidra til at Vipps når målet. Alle kjenner vi noen som kan ha nytte av VippsGO. Om det er til kiosksalget på 17. mai, billettsalg og pølsebod hos den lokale fotballklubben, blomsterbutikken på hjørnet eller hva det måtte være.

Tips dem gjerne om VippsGO. Hvis de er klare for å komme i gang, kan de bestille løsningen hos sin lokale bank, på vipps.no, eller direkte i Vipps Portalen dersom de allerede er Vipps bedriftskunde.