Lærer Ann Cecilie drømte om Starmus

Ble trukket ut som en av 30 lærere som fikk festivalpass av SpareBank 1 SMN til vitenskapsfestivalen i Trondheim. 

– Jeg har truffet noen av de virkelig store vitenskapsstjernene. Et av høydepunktene var å ta Charlie Duke i hånden, sier Ann Cecilie Stokke (36).

Se hele intervjuet med Ann Cecilie her.

Overrasket i klasserommet

I forrige uke overrasket vi Ann Cecilie i klasserommet på Mære skole i Steinkjer med et festivalpass til Starmus.

Se videoen fra når vi overrasket læreren.

– Jeg har drømt om å dra på Starmus, og har sjekket mail, innboks og telefon annenhver time etter at jeg deltok i konkurransen om å vinne inngangsbillett. Det betyr alt å få være her, og jeg er så takknemlig for muligheten.

Starmus gikk av stabelen i Trondheim denne uken, og har blitt kalt verdens mest ambisiøse vitenskapsfestival. Den har samlet verdensledende vitenskapsfolk, forskere, astronauter, samfunnsvitere, politikere, forfattere, formidlere og musikere til teknologihovedstaden. En av dem var Charlie Duke, som i 1972 ble den tiende og yngste i verden som satte sine bein på månen.

Vil inspirere de unge

– Når jeg sitter inne i salen, og hører på foredragene med de store vitenskapsfolkene, så begynner jeg nesten å gråte, sier Ann Cecilie.

Hun har alltid vært fascinert av vitenskap og universet, og bruker enhver anledning til å inspirere elevene til å bry seg om miljøtrusler, som CO2- og klimautslipp, og fremtiden vår på jordkloden.

Målet med Starmus er nettopp å spre kunnskap og skape forbilder. SpareBank 1 SMN er hovedsamarbeidspartner, og har invitert rundt 30 realfagslærere fra Trøndelag og Nordvestlandet til å delta på festivalen. Håpet er at de skal ta med seg masse inspirasjon tilbake til klasserommet, og dermed vekke nysgjerrighet, utforskertrang og realfagsinteresse hos elevene i regionen vår.

– Det er barn og unge som er fremtiden vår. Det er de vi må inspirere, løfte opp og få til å tenke nytt, sier Ann Cecilie, og viser at hun er en verdig vinner av SpareBank 1 SMN sin konkurranse om å vinne festivalpass.