NæringsDriv setter digitale utfordringer på agendaen

Konsernsjefer presses fra alle kanter, og organisasjoner utfordres på innovasjon. NæringsDriv i Ålesund vil belyse noen av de viktigste temaene som påvirker, og kan stake ut videre kurs for, næringsliv i regionen vår.

Fredag 16. juni er det nok en gang klart for konferanse for næringslivet i Ålesund. Årets utgave vil utfordre gjestene til å angripe temaet «Nye forretningsmodeller» fra eget ståsted.

Se hele programmet, og meld deg på NæringsDriv 2017

– Vi fokuserer på de hotte temaene i næringslivet for tiden. Vi ser at bransjer står i fare for å forsvinne totalt fordi digitalisering utfordrer dagens forretningsmodeller. Derfor har vi samlet personer med ulikt utgangspunkt for å finne nye løsninger, sier banksjef Jan Rune Hurlen.

Fra å gå i sykluser endrer næringslivet seg nå over natten. Airbnb er et prakteksempel på dette – ingen andre tjenester har flere rom tilgjengelig i verden. Det har hotellnæringen fått merke.

Flere veier til Rom

Målet med årets NæringsDriv er å sammen med gjestene få presentert nye måter næringslivet kan møte utfordringen med økt digitalisering og delingsøkonomi.

For å gjøre dette kommer gjester med bakgrunn i alt fra norsk fiskeripolitikk til veldedighetsarbeid i Syria. De skal alle legge frem sine tanker rundt denne problemstillingen.

– Vi ser ofte utfordringen og tenker oss frem til en løsning. Ved å delta her innser du kanskje at det er flere mulige tilnærminger, sier Jan Rune.

Store navn på besøk

Gjestelisten prydes igjen av en rekke store navn. Fiskeriminister Per Sandberg skal ta for seg regjeringens fiskeripolitikk, og generalsekretær i WWF, Nina Jensen, vil snakke om miljøperspektivet i næringslivet.

– Det er noe ingen kan unngå å ta stilling til, sier Jan Rune og forklarer at plastproblematikken i havet også vil bli et tema.

Blant gjestene finner vi også konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen, bankens egen konsernsjef Finn Haugan, og islandske Kristjan Davidsson. Davidsson skal snakke om hvordan et lite land som Island takler økt globalisering når det kommer til fiskehåndtering.

Her kan du se hele programmet,
og melde deg på årets NæringsDriv