Skattepengene brukes til gjeld, sparing og reising

1 million nordmenn velger å bruke skattepenger til å betale ned gjeld. – Smart å rydde opp i økonomien når du får litt ekstra i juni, mener forbrukerøkonom.

Om lag 2,8 millioner nordmenn får over 31 milliarder kroner igjen på skatten i år og 22. juni starter utbetalingen til vanlige lønnsmottakere og pensjonister. Pengene kommer omtrent samtidig med feriepengene og med starten på sommerferien.

Ferie og forbruk

En undersøkelse Respons har gjort for SpareBank 1 viser at folk har mange planer for hvordan de skal bruke skattepengene. 28 prosent eller en million nordmenn vil bruke noe av skattepengene til ferie og reiser. 23 prosent eller 850.000 personer regner med at deler av skattepengene vil gå til vanlig forbruk.

– I år velger mange å ta seg råd til en velfortjent ferie. Det trenger vi og det skal vi unne oss. Derfor er det helt fint å bruke noen av skattepengene til å spe på feriebudsjettet, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Økonomisk sommeropprydning

Mange benytter juni måned til å foreta en sommeropprydning i økonomien. Ifølge undersøkelsen vil 28 prosent vil bruke av skattepengene til å betale gjeld. Helt på topp kommer sparing, noe hele 43 prosent eller 1,7 millioner nordmenn vil gjøre med noen av skattepengene i år.

– Når du får ekstra penger er det en god anledning til å gjøre opp gjeld og gamle regninger. Mange bruker skattepenger til både å rydde opp i økonomien og kose seg litt ekstra. Det forteller meg at nordmenn flest er ansvarlige i økonomien sin, sier Gundersen.

Fem smarte feriepengetips:

  1. Ta en velfortjent ferie, men ikke bruk mer enn du har råd til
  2. Betal ned dyre forbrukslån og kreditter før du bestiller ferieturen
  3. Sett av penger (buffer) til uforutsette utgifter og eventuell restskatt
  4. Husk å betale de vanlige regningene, selv om det er sommer
  5. Lag en plan for ferieutgiftene, da unngår den sure feriebaksmellen

 

Start sparingen i dag!