Sommerstudenter med nye ideer og stor entusiasme

Bankens sommerstudenter er klare for oppstart i banken med friske ideer og stor entusiasme.

Sommeren er her, og det betyr sommerjobber for mange unge lovende. Det gjelder også i SpareBank 1 som forrige uke hadde oppstart av et tverrfaglig summerinternship, tilknyttet digital utvikling og en gruppe studenter fra bankens mentorprogram som skal jobbe i SMB Lab. Internship-gruppen består av studenter innen økonomi, teknologi, strategi og ledelse.

– Internship gjengen er et tverrfaglig team bestående av studenter og nyutdannede som skal jobbe sammen i hele sommer. I tillegg er det 4 studenter fra Handelshøyskolen i Tr.heim som er med i bankens mentorprogram som skal jobbe i et prosjekt tilknyttet smb lab. Ingen vet hvordan prosjektene blir enda, men de skal jobbe innovativt og fremtidsrettet, og de gleder seg veldig, sier HR-partner, Heidi Aakre Faradonbeh.

Forrige uke startet med to introduksjonsdager, med fokus på å bli kjent, både med hverandre og banken. Allerede dag én var det mye latter å spore. Selv om det ble en våt opplevelse på joggetur med Eldar Rønning. Forventningene til å begynne i banken er høye.

– Vi har ventet en stund på å begynne i banken. Vi traff hverandre for første gang under en oppstartmiddag i januar, så vi har jo ventet en stund. Nå er vi endelig her, og jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier August Dahl som studerer ingeniørvitenskap og IKT ved NTNU.

– Jeg forventer at det blir gøy og spennende. Så håper jeg at jeg får bruk for det jeg har lært i studiet, sier Kristina Marcelius Hjulstad som studerer strategi og ledelse ved NHH.

Ønsker å være en ressurs

Leder for Digital utvikling, Knut Eilif Halgunset kommer til å hjelpe internship-gruppen i oppstartsfasen, men etterhvert er det viktig at teamet går egne veier og tenker fritt.

– Vi er i en fase der vi kartlegger banken og hverandre, for å finne ut hva vi kan, og hva vi kan bidra med. I tiden fremover blir det spennende å se hvordan vi blir å fungere sammen, sier Ingvild Grøtte Bostrøm som går Indøk ved NTNU.

Kristina Marcelius Hjulstad, Alf Andreas Moe Flovik, August Dahl og Ingvild Grøtte Bostrøm. 

– Man sitter her og har så lyst å begynne med alt sammen, men det er viktig å få kartlagt hverandre. Det er ikke bare det at man kan bruke andre sine styrker, men man blir også klar over egne styrker. Jeg har veldig stor tro på at vi kan få til noe produktivt og innovativ for banken, sier August.

Positivt inntrykk av banken 

Under introduksjonsdagene har ledere for digital utvikling, ​corporate start-up, næringsliv, distribusjon og marked holdt foredrag for studentene. Finn Haugan har også snakket med studentene om fremtidens bank og alliansen. De nyansatte har fått et godt inntrykk av sin nye arbeidsgiver.

– Inntrykket av banken har vært veldig bra. Jeg var små-nervøs, men det var ingenting å grue seg til. Folkene her er veldig hyggelige og kunnskapsrike. Entusiasmen er også stor, og det smitter over, sier Alf Andreas Moe Flovik som studerer økonomi og administrasjon ved NTNU. 

– Vi som kommer inn som eksterne sitter med en del ideer som en del av de som har jobbet her lenge kanskje ikke har tenkt på eller jobbet med. Når man får som respons at «det har jeg ikke tenkt på» så gir det oss alle en motivasjon. Vi ønsker selvfølgelig å komme inn med nye impulser og gutse på med noe vi har troen på, sier August.