Slik får du en billig Norgesferie!

Norge har mye å by på – og det ER mulig å få til en spennende, innholdsrik og økonomisk Norgesferie med lavt budsjett.

 

Norge er et populært reisemål for både nordmenn og utlendinger i sommer. Bruker du bilen, blir ikke nødvendigvis reiseutgiftene særlig høye. Og legger du en plan for mat og overnatting kan du oppleve landet vårt til en overkommelig penge.

Vårt langstrakte land

Ønsker du inspirasjon til hvor du kan reise og hva du kan oppleve i Norge har visitnorway.nout.no og Trondhjems turistforening fine nettsider. Der kan du lett finne mange spennende attraksjoner, aktiviteter og spektakulære steder landet rundt som garantert gir flotte opplevelser for små og store.

Hvordan spare penger på mat?

Du kan spare mye på å gjøre enkle grep, som for eksempel å droppe dyr kjøperast på bensinstasjon eller veikro, til fordel for en kjølebag med selvlaget niste. Dersom det er lite plass i kjølebag, finnes mange typer mat som kan handles på dagligvarebutikker som fint tåler romtemperatur over tid.

Middag kan enkelt forberedes på en av de mange rasteplassene, eller ute i vår frie natur, med primus eller grill. Mange rasteplasser og turområder har også fine griller som kan brukes av alle som besøker stedet.

Med fiskestang i bilen, har du tilgang til et billig og ferskt matfat, samtidig er det en hyggelig aktivitet å dele med de du har med deg. Husk å sjekke om det er tillatt å fiske der du er, enkelte steder krever nemlig fiskekort, og en overtredelse kan gjøre den i utgangspunktet gratis fisken særdeles dyr.

Mange gårdsutsalg langs veien har fine selvproduserte varer til en god pris med høy kvalitet, og naturen selv har mye gratis å by på. Hva med å få barna eller partneren til å sanke desserten i form av friske bær, mens du griller middagen?

Hvordan spare penger på overnatting?

Overnatting ute er gratis, forfriskende og opplevelsesrikt. Hvis temperaturen er fin trenger du ikke telt, så lenge du finner le og et tørt sted å sove. Lyng og løv gir kroppen et naturlig myk underlag.

Utstyr og turklær kan du finne billig på nett før du reiser. Det er det smart å Google seg frem til hvem som selger det billigst, eller sjekk Finn.no og kjøpe/selge-grupper på Facebook.

En annen måte å gjøre det på er å besøke familie og venner på turen. Det er noe som virkelig gjør at overnattingsutgiftene synker, samtidig som hyggen og kosen bare blir enda bedre.

Det er også verdt å ordne seg tilgang til Turistforeningens hytter. Medlemskontigent og depositum for en hyttenøkkel er en lav pris å betale for å få tilgang til hundrevis av hytter rundt om i hele Norge.

Opplevelser og aktiviteter

Naturen er en fornøyelsespark i seg selv, og de fleste av oss trives godt med å være ute i vakre omgivelser. Allikevel kan den bli enda mer interessant om man har med seg bøker (eller apper/nettsider) hvor man kan slå opp dyre-, fugle- og plantearter. Kanskje er det også en eller flere spennende historier om stedet, om hvorfor det heter noe, eller om noen som har vært der?

Mange turlag har laget naturstier, rebusløyper, og andre severdigheter som kan være gøy å besøke. Mange steder finner man også åpne gårder hvor man kan lære om og kose med dyr. Strender og tjern med badetårn og vanntrampoliner finnes også mange steder i vårt langstrakte land.

Seks ekstratips til Norgesferien

  1. Ha overkommelige mål – ta deg tid til å nyte turen. Det er heller ikke sikkert at dere må kjøre så langt for å finne det dere leter etter.
  2. Husk reiseforsikringen. Gir deg hjelp og økonomisk trygghet om uhellet skulle være ute.
  3. Ha en plan for hvordan du skal løse potensielle utgiftsfeller som mat, aktiviteter og overnatting.
  4. Med mobilbank og BankID på mobil har du full oversikt over økonomien – uansett hvor du er.
  5. a med deg minimum to kort, og oppbevar dem på forskjellige steder. Om det ene skulle gå tapt eller bli ødelagt, så har du et i reserve.

Det aller viktigste med en ferie er at man får tid sammen. Uansett om det er to dager eller fire uker.

God sommer!