Aksjesparekonto for deg som er godt etablert med familie og hus

Har du tenkt at sparing i aksjer og aksjefond bare er for folk med høy lønn, som ivrer etter risiko – og som har mye peiling på penger? Sannheten er aksjesparekonto kan være aktuelt for de aller fleste.

– Med både pensjonssparing og sparing til noe som ligger flere år i fremtiden, så er vil det være mest lønnsomt å spare i aksjefond. Og om du skal spare i aksjefond så er aksjesparekonto den enkleste og mest fleksible måten å gjøre det på, sier privatøkonom Endre Jo Reite.

Hva bør du som allerede har hus og barn og bil spare til?

I den livsfasen du er i så er det fremdeles mange måter å spare på, og mange ting det er lurt å spare til. Det er flere produkter dere ute, som dekker forskjellige behov.

 1. Alle bør ha en buffer for uforutsette utgifter
  – Bør tilsvare ca to månedslønner, og må gjerne stå på en konto uten begrensning for uttak
 2. Betal ned på boliglånet
  – Utnytt at renta er lav, og få ned andelen gjeld du har
  – Kan gi spillerom til å anskaffe den hytta dere har tenkt på
  – Les også: Spare til pensjon i bolig?
 3. Alle bør spare til egen pensjon
  – Forhåpentligvis er du allerede godt i gang, og da er det i så fall bare å fortsette. Men har du ikke begynt enda, så er det på høy tid.
 4. Spar langsiktig – oppfyll drømmene dine
  – Selv om du nå kanskje har mesteparten av det du hadde ønsket deg, så er det lurt å beholde gode sparevaner. Kanskje blir det båt og feriehus frem i tid

Aksjesparekonto er den beste løsningen for når du skal spare i aksjefond. Med den så får du muligheten til å bytte fond og til å utsette skatteregning hvis du tar ut deler av beløpet. Den gjør det dessuten enklere å ha oversikt, forteller Reite.

Les også: Aksjesparekonto – Hva er skattefordelen?

Trenger jeg spare i aksjefond når jeg betaler ned boliglånet?

Livsfaser endrer seg, og økonomiske behov gjør også det. Men noen ting vil likevel være det samme:

– Sparing er uansett lurt. At man i 2017 er nødt til å spare til egen pensjon er det heller ikke tvil om. Det gjelder for alle, uansett hvilken fase i livet du er i. At aksjesparekonto da er den beste og mest fleksible løsningen for sparing i aksjer og aksjefond, er ikke til å komme unna, avslutter privatøkonomen.

Mer om aksjesparekonto