Spar tusenvis på å velge riktig bilforsikring

Det gjelder å være godt forsikret hvis uhellet først er ute. Men ikke hiv penger ut av vinduet. Slik velger du riktig bilforsikring.

Det er lett å gå seg vill i jungelen av forsikringstilbud. Bør jeg velge kaskoforsikring, minikasko eller ansvarsforsikring. Og hva er egentlig forskjellen. Her får du svaret på hvilken bilforsikring du trenger.

Noe av det lureste du kan gjøre er å velge smart bilforsikring. Det kan du spare mye penger på å velge.

Les også: Smart bilforsikring gir tryggere bilkjøring

Trenger jeg kaskoforsikring?

Hvis du har en nyere bil anbefaler vi kasko. Enkelt sagt gir kaskoforsikring den største tryggheten. Den erstatter nemlig skader du får på bilen din ved utforkjøring og kollisjon, selv om det er du som har skylden. I tillegg får du erstatning ved brann, tyveri og glasskader, samt veihjelp.

Kaskoforsikring passer for deg som:

  • Har en ny og dyr bil
  • Ikke har råd til å kjøpe en tilsvarende bil hvis bilen din skulle bli totalskadet
  • Ønsker å få dekket skader på egen bil som følge av kollisjon eller utforkjøring

Vil du ha en ekstra god forsikring kan du gå for toppkasko. Her får du ekstra tilleggstjenester som er viktige i bilhverdagen, for eksempel leiebil når din egen bil er på verksted og erstatning ved maskinskade.

Hvem bør velge minikasko?

Har du en gammel bil som ikke koster stort, kan du spare mye penger på å kutte ut kaskoforsikringen. Da kan minikasko (også kalt delkasko) være et godt alternativ. Den gir deg erstatning ved brann, tyveri og glasskader. I tillegg får du veihjelp.

Ansvarsforsikring må alle ha

Som et minimum må du ha en ansvarsforsikring. Den er lovpålagt for alle registrerte biler. Ansvarsforsikringen gir erstatning for skader som blir påført andre personer, deres eiendeler og eiendom.

Les også: Skal du kjøpe bruktbil? Her er vår sjekkliste

Hva lønner seg for meg?

– De fleste som kjøper en relativt ny bil, kjøper naturlig nok kaskoforsikring. Men etter noen år, og hvis verdien har falt under 50 000 kroner, er det ikke sikkert det lenger lønner seg med kaskoforsikring. Mange har nok en kaskoforsikring på bilen sin av gammel vane, tror skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring.

– Hva som lønner seg, må nesten enhver regne ut for seg selv. Men som tommelfingerregel bør du kun droppe kaskoforsikring hvis du har råd til å kjøpe en tilsvarende bil, hvis noe skulle skje, avslutter Fred Nilsen.

Skaff deg smart bilforsikring