støtte

Slik skal Ranheim barnekor spre glede

I vår var Ranheim barnekor blant de 300 lag og foreninger som fikk støtte fra SpareBank 1 SMN i årets første søknadsrunde. Koret fikk tildelt 10 000 kroner for å kjøpe inn et elektrisk piano og høyttalere. Det ga jubel både blant korjentene og på det lokale sykehjemmet.

Les også: 7 spørsmål fra lag som vil søke om støtte fra banken.

Noen må ta det første steget

Korets dirigent, Vibeke Ulstad Akersveen, forteller at Ranheim barnekor nå består av 26 jenter i alderen 5-7 år. Det var Vibeke som tok initiativ til å starte koret i 2015.

– Vi har et flott skolekorps, og et stort og aktivt idrettslag med mange tilbud til barna på Ranheim. Jeg savnet imidlertid et tilbud til barn som er glad i å synge og bevege seg til musikk, sier hun.

Hun har selv lang erfaring fra korbevegelsen, og startet koret sammen med andre foreldre og frivillige da den ene datteren hennes også ønsket å synge i kor.

– Det var ikke vanskelig å få folk til å stille opp. Noen må bare ta det første steget, sier hun.

Åpnet barnefestival med Knutsen

Koret har utviklet seg i rekordfart, og dirigenten mener det er viktig å komme seg ut av øvingsrommet og vise seg frem for lokalmiljøet.

– Vi har invitert foreldregruppen til flere konserter, og har et godt samarbeid med skolekorpsets aspirantkorps, sier Vibeke.

Det var også en fin opplevelse for korjentene da de fikk synge på Ranheim sykehjem før sommeren. Vibeke forteller at de eldre var så begeistret at jentene måtte ta da capo på glansnummeret «Trondhjemsnatt».

Høydepunktet for koret, var nok å få æren av å stå på scenen under åpningsnummeret til JubaJuba-festivalen i juni, sammen med selveste Knutsen aka Øystein Dolmen.

– Jeg var freidig nok til å sende en henvendelse til festivalledelsen, og de ville gjerne at vi skulle få synge på festivalen. Jeg så kanskje ikke for meg at vi skulle få åpningsnummeret, men det var en utfordring jentene tok på strak arm, sier hun og ler.

Fikk støtte fra banken
Ranheim barnekor fikk både synge og spille kazoo på festivalåpning. Foto: Christina Undrum Andersen/JubaJuba

Manglet viktig utstyr

Med støtten som Ranheim barnekor nå har fått fra banken, vil enda flere i lokalsamfunnet få glede av koret.

– Vi har et ønske om å opptre for andre, men vi har vært avhengig av å bruke rom der det finnes instrumenter og teknisk utstyr fra før. Nå kan vi kjøpe inn både elektrisk piano og høyttalere, og er veldig glad for støtten fra banken, sier Vibeke.

Koret har planene klare for høsten.

– Vi planlegger cd-innspilling i lydstudio, og skal også ha et samarbeid med Sjetne pikekor, sier Vibeke. Hun forteller at koret også skal ha flere oppdrag i nærmiljøet. Blant annet blir det nok flere opptredener på det lokale sykehjemmet.

Dette blir Hilde Sem Lykke, banksjef i Trondheim Øst,  glad for å høre.

– Det er nettopp dette det handler om. Å gjøre en forskjell for folk. Å bidra til å skape aktivitet og glede i nærmiljøet, som ikke ville skjedd uten bankens støtte, sier hun.

Les også: Disse fikk støtte våren 2017.

Nå kan lag og foreninger søke om støtte

SpareBank 1 SMN støtter kultur, idrett og humanitære formål her vi bor, i Trøndelag og på Nordvestlandet. Nå er vi igang med høstens søknadsrunde, og nye prosjekter og aktiviteter skal få tildelt støtte.

Søk her innen 1. oktober