gründer

120 studenter konkurrerte om tur til Silicon Valley

Mange studenter går med en gründer i magen. Det ble en hektisk, morsom og spennende kveld da Trondheimsstudentene konkurrerte i Gründerjakten forrige uke. 

Gründerjakten er et arrangement i regi av studentforeningen Start NTNU, og gikk i år av stabelen torsdag 28. september. Målet med konkurransen er å inspirere studenter og gjøre dem nysgjerrig på entreprenørskap.

Kanskje er du også interessert i: Kjelken «The Spike» ga 250 000 i SpareBank 1 Startstøtte.

Berit Rian, daglig leder i Næringsforeningen i Trondheim, var kveldens konferansier​​. Foto: Start NTNU

Gründerjakten og Start NTNU får støtte gjennom SpareBank 1 SMN sitt gavearbeid, og har flere år på rad blitt avholdt i bankens lokaler i Søndre gate. Konferansesenteret myldret av kreative studenter, som skulle løse tre case-oppgaver i løpet av kvelden. I år sto banken også for et av casene.

Fikk bryne seg på fremtidens bankprodukter for næringslivet

– Vi ønsket å utfordre studentene på hvordan man kan bruke ny teknologi som f.eks. kunstig intelligens, til å utvikle relevante og spennende produkter for bedriftsmarkedet, sier Torunn Helen Sæther, teamleder i Næringsliv, SpareBank 1 SMN.

Torunn satt i banken sin jury sammen med Magne Meldal, forretningsutvikler i SMB Lab, og Knut Eilif Halgunset, CIO/leder digital utvikling i SpareBank 1
SMN.

Det var fullt trykk og høy energi under arrangementet. ​Foto: Start NTNU​​

​Knut Eilif sier han ble imponert over studentenes innsats.

– Flere team klarte å bidra med nye perspektiver til oss som jobber med dette til daglig – og det på bare en liten time, sier han.

Han mener det gir gode innspill når 120 studenter tenker kreative tanker rundt bankens problemstillinger.

– Jeg er også imponert over hvor flinke studentene er til å pitche en idé på ett minutt, sier han.

Her er en av deltagerne i ilden for å presentere teamet sitt sin idé. Foto: Start NTNU.

Skal få oppleve hvordan det er å være gründer

Studentene samarbeidet i team på fem personer, og skulle løse totalt tre case-oppgaver i løpet av kvelden. SpareBank 1 SMN sto for den ene, Accenture og Trondheim Parkering sto for de to andre oppgavene. Det ble kåret delvinnere for hvert case, og en sammenlagtvinner som fikk den aller flotteste premien.

Hovedvinneren av hele konkurransen ble:

​Julie Sildnes, Vasuki Vaseeharanathan, Silvia Brown Bergly, Sander Coates og Vegard Pedersen.

– Alle i gruppa var veldig fornøyde med arrangementet. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men likte både opplegget og casene fra de ulike bedriftene. Det er helt klart et av de kuleste og mest lærerike studentarrangementene vi har vært med på, sier vinnerlaget i en kommentar.

Teamet fikk en fantastisk premie for innsatsen. Nå går nemlig turen til Silicon Valley. Der skal studentene få se hvordan det er å være gründer i praksis, og hente inspirasjon og motivasjon til å fortsette en gründerkarriere.  ​

Glade hovedvinnere jublet for en flott premie. Foto: Start NTNU.

Delvinneren av SpareBank 1 SMN sitt case ble: 

Sara Aakre Faradonbeh, Tore Robertsen Skårsmoen, Stian Engh Solbakken​, Mathias Rørvik Pettersen og Anette Darvik.

Teamet overbeviste juryen med sin løsning «TEAM – hvor folk med kompetanse og kapasitet kan legge ut sin kompetanseprofil og bidra til å gjøre det enklere å starte opp selskaper».  Som premie fikk vinnerne av SMN-caset billetter til å delta på neste års Technoport-konferanse. Teamet vil også bli invitert til et møte i F3 – den nye FinTech-inkubatoren i Trondheim.

Les også: Her skal fremtidens bank skapes.

Vi ønsker god tur til Silicon Valley til hovedvinnerne, og velkommen til F3 til delvinnerne!

Tenkt på å starte bedrift?


SpareBank 1 SMN tar initiativ til verdiskaping i regionen, ved å koble og bygge broer mellom ulike aktører. Sammen med NTNU, Technoport, Work-Work, Ungt Entreprenørskap og flere andre samarbeid, skal banken utvikle grunnlag for næringsutvikling. Hvert år bevilger vi deler av bankens overskudd til allmennyttige formål. Vi er landsdelens ledende private bidragsyter, og har i løpet av de siste ti årene delt ut mer enn 500 millioner kroner til gode formål i regionen.