– En gavekalender uten dårlig samvittighet

Det er mange måter å lage pakkekalender. Privatøkonom Endre Jo Reite mener man kan komme langt med litt tid og en god porsjon kreativitet.

I år planlegger nordmenn å bruke 1,24 milliarder kroner på julekalendere, som er en økning på 140 millioner fra fjoråret. Presset på dyre julekalendere har kommet med tiden mener privatøkonom, Endre Jo Reite.

– Utfordringen for mange er nok at det har utviklet seg til et press knyttet til gavekalendere. Det har blitt en forventning om 24 julegaver fordelt på dagene frem mot jul, noe som gjør at vi bruker mye penger, sier Reite.

Les også: 6 tips til julegavehandel på nett

Oppfordrer til å sette av tid

I stedet for å bruke enorme summer på gaver, oppfordrer Reite til å sette av litt tid til hverandre. Det er både hyggelig og gratis.

– Man skal ikke ha dårlig samvittighet for å ikke bruke mye penger på en pakkekalender. En alternativ løsning til å bruke penger er å sette av litt tid til aktiviteter med hverandre. Om det er en kalender til barna, kjæresten eller bestemor, så vil det være den beste gaven man kan gi, mener Reite.

Privatøkonom Endre Jo Reite

Tenk kreativt

For det er ikke alltid slik at det er de materielle tingene man setter mest pris på. Det er først og fremst hva det betyr for mottakeren av gaven som teller, og det er nettopp du som lager kalenderen som kjenner mottakeren best. Litt kvalitetstid og en dose kreativitet kan derfor være gull verdt mener Reite.

– Det trenger ikke være en tidkrevende løsning i en travel hverdag. Et eksempel er å stå opp en liten halvtime tidligere, og spise julefrokost sammen, eller man kan gjøre aktiviteter sammen på ettermiddagen. Gå en romantisk tur, lag en snømann eller se en film. Prøv å tenk litt kreativt, og finn ut hva mottakeren vil sette pris på, sier han.