Et par tusenlapper i måneden får deg inn på boligmarkedet

Se hvordan 2000 kroner i måneden kan sikre deg inngangsbilletten til egen bolig.

Høye boligpriser og kravet om 15 prosent egenkapital, gjør at mange unge opplever kjøp av egen bolig som nærmest umulig. Sånn trenger det ikke å være. For den smarte spareren, som jevnt og trutt setter penger inn på BSU-kontoen, så er det ikke så umulig som mange tror – bare se her:

– Din innsats er litt over to tusen i måneden og en dose utholdenhet. Belønningen? Nok egenkapital til å kjøpe en bolig, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Forutsetningen er at du sparer 2.083 kroner i BSU hver måned i 8 år. I tillegg sparer du de 5000 kronene du får i skattefradrag av staten for de årene. De setter du inn på en ekstra sparekonto med god rente. Renta på begge kontoene anslås til 3 prosent.

– To tusen i måneden er en ting, men det å holde det gående over åtte år er noe annet. Krevende, men ikke umulig. Belønningen for sparingen er jo fantastisk, sier Gundersen.

Les også: Slik skaffer du egenkapital

Opprett månedlig spareavtale i BSU

Bolig til nesten to millioner

Forbrukerøkonom Magne Gundersen

Med 270.116 kroner på konto har du altså nok egenkapital til å kjøpe en bolig til  1.8 millioner kroner, forutsatt at du får så mye lån i banken. Det kommer an på betalingsevnen din, eksempelvis som tidligere lån, om du har fast inntekt eller mye kredittgjeld.

Du tenker kanskje at du kommer ikke langt med 1,8 millioner, men det stemmer ikke. Du kommer faktisk ganske langt med denne kjøpesummen. I dag har finn.no over 3.000 boliger til salgs med en samlet prisantydning under 1,8 millioner kroner. Det gjør at denne spareordningen er gull verdt om du klarer å sette av nok kroner.

– BSU er fantastisk og er fortsatt verdens beste spareordning, mener Gundersen.

Hvem drar mest nytte av en slik spareordning?

Men hvem er det egentlig som har nytte av BSU? Tjener du mer enn frikortgrensen på 55.000 kroner må du betale skatt. Det er først som skattebetaler du har krav på skattefradraget, og for å få alle 5000 kronene tilbake, må du ha en inntekt på cirka 74.650 kroner kroner eller mer. Du kan spare inntil 300.000 kroner i BSU over 12 år.

Sparer du ikke i BSU? Her er fordelene!