Skal du reise i julen eller gi bort en reise i gave?

Da bør du betale gaven med kredittkortet.

Julen nærmer seg, og vinteren har virkelig vist seg fram. Når kulden trer frem, lengter mange etter varmere strøk og utenlandsreise. Tallene viser at stadig flere velger å ta juleferien i varmere strøk. 40 % opplyser at de kommer til å ta juleferie i år gjennom hele julen, og av de velger 16 % å reise utenlands i juleferien. Julefavorittene er fortsatt Gran Canaria og Thailand.

Det har også blitt svært populært å gi bort ferie i gave. 9 % opplyser å ha mottatt en reise som gave det siste året, og så mye som 33 % opplyser at de kunne tenke seg å gi en reise i gave neste år. I en travel hverdag der tid er mangelfull, blir reiser ansett som en god måte å kombinere en gave og gi av egen tid til samvær.

Les også: 6 tips til julegavehandel på nett

Reiseforsikring inkludert

Men hvordan har du tenkt å betale juleferien, reisepresangen eller reisen hjem til jul? Det kan være kjekt å tenke over fordelen ved å betale med kredittkortet.  Betaler du mer enn 50 prosent av reisen du skal på med et kredittkort, så tilbyr de fleste kredittkort deg gratis reiseforsikring inkludert.

Erstatningen ved ulykker er som regel også mye høyere om du har brukt kredittkort enn ved vanlig reiseforskring. Eksperter anbefaler ofte å ha begge deler, ikke minst fordi du da kan få full erstatning for gjenstander som blir stjålet. Kredittkortenes reiseforsikring vil også ofte gjelde for alle på reisen, selv om de ikke skulle være i familie.

Betaler du med ditt eget kredittkort er det også sannsynlig at du får igjen reiseutlegg før du må betale kredittkortregningen.

Bruk av kort

Å bruke ditt vanlige kort (debetkort) med din innskuddskonto på ferie medfører en hvis risiko. Dersom noen får tak i kortet eller kortinformasjonen din kan dette fort medføre at hele beløpet på lønnskontoen blir borte. Du vil da stå ovenfor en mye lengre og vanskeligere sak enn hvis det er kredittkortet ditt som blir svindlet. Dersom kredittkortet ditt skulle bli misbrukt har du en klageinstans via VISA (kredittkorttilbyderen din har dokumentene du behøver) hvor VISA tar saken for deg. Og i de aller fleste tilfeller slipper du å betale noe.

Les mer om fordelene med kredittkort