talentstipend

7 spørsmål fra deg som vil søke om talentstipend

Har du et talent innenfor kultur, idrett eller samfunn?  Eller kanskje du kjenner en ung talentspire? Da kan du søke eller nominere noen til SpareBank 1 SMN Talentstipend. Her er svar på 7 vanligste spørsmålene vi får om talentstipedet. 

Ikke nøl med å sende inn din søknad – kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

Søk her

1. Hvorfor deler banken ut talentstipend?

Som lokal og regional sparebank, ønsker vi å være med på å støtte og utvikle lokalsamfunnet som vi er en del av. Derfor bruker vi deler av vårt overskudd på å støtte gode formål innen kultur, idrett og nærings- og samfunnsutvikling. SpareBank 1 SMN Talentstipend er en del av bankens gavearbeid. Målet er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter, slik at de lettere kan nå sine mål.

Siden 2003 har banken delt ut over ti millioner kroner i talentstipend, fordelt på over 400 talenter. Det er en ære for oss å få mulighet til å formidle talentenes stå-på-vilje og tæl til alle som bor i Trøndelag og på Nordvestlandet.

hovedvinnere

Silje Waade, Kristoffer Lande og Mona Krogstad var hovedvinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend i 2017

2. Hvem kan søke?

Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nordvestlandet kan søke, eller bli nominert av noen de kjenner. Man kan søke om stipend i kategoriene kultur, idrett eller samfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, forskerspirer, kunstnere, gründere, dansere eller festivalarrangører, for å nevne noe. Felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra.

Les også: Her er vinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend 2017

3. Hva er aldersgrensen for å søke om talentstipend?

Talenter blomstrer gjerne i ulik alder avhengig av sjanger. Derfor har vi valgt å ikke sette noen nedre eller øvre aldersgrense. Søkeren må være ung nok til å anses som et talent, men samtidig gammel nok til å ha høstet litt erfaring. De fleste stipendvinnerne er mellom 18 og 25 år.

Stipendutdeling til glade vinnere i kategorien for kultur

4. Må jeg bo i Trøndelag eller på Nordvestlandet?

Vi ønsker at våre talentvinnere skal ha en tilhørighet til den delen av landet som vi som bank er tilstede i. SpareBank 1 SMN har kontorer i 42 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og vi deler ut stipend i dette området.

Du kan bo her, men du kan også ha flyttet til et annet sted for å studere eller utvikle talentet ditt videre. Det viktigste er at hjertet ditt banker for lokalsamfunnet der SpareBank 1 SMN er representert.

Husk at SpareBank 1 har flere banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er noen eksempler på ordninger i andre deler av landet:

SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Østlandet

5. Hvem kan søke talentstipend i kategorien for samfunn?

Samfunnsklassen er ny av året, og er tiltenkt unge talenter innen forskning og utdanning, ildsjeler, gründere, de som har de gode idéene og som får ting til å skje.  Vi ser for eksempel etter deg som er engasjert i innovasjon, samfunns- og næringsutvikling,  deg som har fått viktige ting til å skje i ditt lokalsamfunn, har startet opp ny virksomhet eller oppnådd svært gode resultater i din utdannelse.

Les også: Er du et samfunnstalent?

6. Hva ser juryen etter?

Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på i videreutviklingen av sitt talent. Vi leter også etter dem som kan gjøre noe ekstra for å  inspirere i vårt lokalsamfunn.

Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

Les også: Derfor ble Mona (21) festivalsjef

7. Hva får vinnerne av talentstipend?

Det deles ut et hovedstipend på 50.000 kroner i hver klasse (kultur, idrett og samfunn). I tillegg deles det ut rundt 20 stipender på 20.000 kroner, på tvers av de tre klassene.

Stipendvinnerne inviteres til en talentsamling 14. april 2018 med inspirasjon og mulighet for å lære av andre talenter. Deretter blir det en høytidelig stipendutdeling med etterfølgende festmiddag for talentene og deres gjester. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne.

 

Boksetalentet Martin Larsen fikk en ny utfordring på talentsamlingen i 2017