talent

Grenseløse Birgit

Først gikk hun på trynet. Så reiste hun seg igjen. For dette fikk Birgit Skarstein både talentstipend og VM-gull. 

Les også: Hva har Johannes, Birgit og Charlotte til felles?

Søk om talentstipend innen 10. desember

 

Mange har etterhvert blitt kjent med historien til Birgit Skarstein (29). Levanger-jenta reiste til Thailand for å jobbe på et barnehjem, men fikk livet snudd på hodet i en bade-ulykke. Komplikasjoner førte til at hun ble lam fra livet og ned.

I 2012 fikk Birgit hedersstipend i TÆL, forløperen til SpareBank 1 SMN Talentstipend. Da hun mottok stipendet på 50 000 kroner, var det etter å ha gjort seg bemerket i TV-serien «Uten grenser». Der tok hun seg til toppen av Snøhetta, sammen med Lars Monsen og andre funksjonshemmede. Birgit fikk mye oppmerksomhet for sin positive livsholdning og evne til å hjelpe og inspirere andre.

– Det er jo ingen som har sagt til meg at «sånn her skal livet ditt bli». For min del føltes det litt ut som om jeg fikk utdelt nye kort, midt under et kortspill. Men jeg hadde jo kort, jeg hadde noe å spille med. Jeg hadde noe å jobbe med, sier Birgit.

-Du må bare reise deg igjen!

Samme år som hun fikk stipendet, begynte hun med roing aktivt, og der hadde hun åpenbart også et talent. I dag er hun på landslaget i både roing og langrennspigging, og vant VM-gull i roing høsten 2017.

talentstipend

Mange treningstimer, og en grenseløst positiv innstilling, har gjort Birgit til verdensmester og stipendvinner.

– Jeg var bare på trappene da jeg fikk det stipendet. Jeg satte enormt stor pris på å få en sånn oppmerksomhet av folk som så hva jeg holdt på med. Det ga meg en kjempeboost inn i den jobben jeg skulle gjøre i de neste årene, sier hun.

Les også: Syv spørsmål fra deg som vil søke om talentstipend

Birgit har et godt råd å komme med til unge med talent som ønsker å følge sine drømmer.

– Du kommer til å gå på trynet. Garantert! Mange ganger! Også må du bare reise deg igjen. Av og til er det fint å ha noen rundt seg til å reise seg med, og av og til må du bare børste litt støv av knærne og komme deg opp selv. Folk har falt før deg, og du kommer til å falle mange ganger til, men det er bare å fortsette, sier hun.

Les også:

Idrettskometen Johannes

Hverdagspoeten Charlotte

Søk om talentstipend

Har du eller noen du kjenner et talent? Nå kan du søke om talentstipend, eller nominere noen du kjenner. Til våren skal vi dele ut til sammen ca 600 000 kroner til dyktige unge, mennesker med tilknytning til Trøndelag, Møre og Romsdal eller Sogn og Fjordane.

Talentstipend deles ut i tre klasser; kultur, idrett og samfunn. Vi leter etter unge ildsjeler, idrettsutøvere, kulturformidlere, smartinger, gründere og alle som gir oss andre lyst til å klappe litt ekstra.

Søk her innen 10. desember